Mai uşor cu muzica

Citesc că au fost razii prin pieţele din Timişoara şi i-au prins pe unii că n-aveau acte de provenienţă pe sfeclă şi pe alţii că vindeau ţigări netimbrate. Asta-i soarta, se întâmplă şi evenimente din astea. Fraza care mi-a atras, însă, atenţia e asta:

Poliţiştii au întocmit cinci dosare penale, dintre care trei au fost pentru publicarea de opere muzicale în scop ambiental, fără autorizaţie.

Ce înseamnă “publicarea de opere muzicale în scop ambiental fără autorizaţie”? Era vreun butic cu muzică în boxe? Era vreun pieţaş cu casetofonul după el, să se delecteze cu cel mai recent best-of al Sofiei Vicoveanca, ca să-i mai treacă de plictiseală? Avea vreunul muzică pe telefon şi a uitat să-şi bage căştile? Nu văd alte variante în care într-o piaţă ai putea difuza muzică în scop ambiental.

Şi, mai important: într-o razie care vizează contrabanda, evaziunea fiscală şi probabil sănătatea cumpărătorului, cum reuşeşti – după ce ai găsit nereguli, după ce ai găsit sute de pachete de ţigări netimbrate – să faci mai multe dosare penale pentru muzică decât pentru ce te-ai dus acolo?

One thought on “Mai uşor cu muzica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.