Un geniu a dat un nume

La noi, în Timişoara, există răspândite prin oraş nişte dughene pe care scrie Pleskavita Bănăţeană, de la Agil. Care vând pleskavita cu carne de vită. Bună, bună rău. Acuma, deşi diferă enorm de pljeskavica sârbească (care e ca Crăciunul la mine-n gură), şi asta bănăţeană e absolut delicioasă (şi Zicu poate confirma). Şi e 4 lei ditamai treaba, deci bonus.

Ei, acum nişte luni, cineva s-a gândit că ar face bine să facă şi pleskavita de pui (pesemne nu intraseră încă pe segmentele femei şi homosexuali). La care cum credeţi că i-au zis?

DSC_2591

Pentru că normal, pleskavita se numeşte aşa pentru că e cu vită, nu? Geniu.

Aştept cu interes meniul-combo pleskavita + cola + o ciocolată KitKat, denumit – genial – PleşkaKat.

5 thoughts on “Un geniu a dat un nume

 1. Confirm. In ceea ce priveste naming-ul, e genul de idee care imi pare rau ca nu mi-a venit mie: “Coae’, tu stii cine-s io? Ala care a scos numele Pleskapui!”

 2. Câteva rânduri scurte:
  1.E old news.”Pleşcăpui” a apărut în iunie, acuma e septembrie. Ce descoperire mai urmează? Salamul cu vin?(tot de la Agil btw) :D

  2.Pleşcăviţa bănăţeană se numeşte aşa nu pentru c-ar fi din vită(pentru că nu e numai, citeşte ce scrie în vitrină la conţinut: “90g carne vită+porc”) ci pentru a aduce a pljeskavica da` cu specific local.

  3.Pentru că timişorenii oricum folosesc varianta scurtă “pleşcă” atunci când vorbesc de produs numele ales de ei vine natural.Doar nu te-ai aştepta s-auzi pe careva “Haide să mâncăm o pleşcăviţă de pui”?!

  4.PleşcăKat nu ar fi un meniu combo ci o pleşcăviţă în care în loc de amestecul de carne s-a folosit ciocolată KitKat în procesul tehnologic. Dar e dificil de făcut pentru că untul de cacao se topeşte la ~37 de grade (sau 310Kelvin)şi nu prea ai cum să prăjeşti un asemenea amestec. Totuşi încercarea moarte n-are :D

  5.Cea mai tare inovaţie ar fi pleşcăviţa vegetală. Ştiu că ţie îţi sună a blasfemie da` ar fi amuzant ca o firmă de carmangerie cum e Agil să vândă şi o variantă vegetală.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.