De fapt nu era maşină, era bicicletă, şi nu i-a fost făcută cadou, i-a fost furată…

shutterstock_132176021 Acum fix două săptămâni, primarul minune al Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa că vrea să ofere gratuitate la transportul în comun din Timişoara pe toată perioada lunii decembrie, din cauza lucrărilor la infrastructura rutieră din oraş care au dat tot traficul peste cap. Un gest mişto, necesar, în prag de sărbătoare.

După care am auzit la radio că vrea să extindă până în ianuarie gratuitatea, că sigur n-o să fie gata lucrările până atunci. Din nou, o măsură normală, logică, mult mai logică decât – de exemplu – începerea lucrărilor de reparare şi reconstruire a unor străzi iarna, la începutul lunii decembrie. Idee pe care niciun edil sănătos în cap nu o poate avea – oh, stai…

După care citesc azi că de fapt doar persoanele cu venit brut sub 2000 de lei vor avea gratuitate. Ceea ce mi se pare inutil şi discriminatoriu, pentru că înghesuiala asta ne afectează pe toţi, nu doar pe săraci, pe care oricum nu-i văd înghesuindu-se cu maşinile prin centrul oraşului.

Ah, şi nu va mai fi pe toată luna ianuarie, ci până în 15. Şi nu pe toată luna decembrie, ci de la o dată care va fi comunicată ulterior, azi aflându-ne în 11 ale lunii. Deci pe toată luna decembrie, da’ numa’ de prin 15, şi pe toată luna ianuarie, da’ numa’ până-n 15, şi pentru toată lumea, da’ numa pentru pauperi. Bine-aşa.

Foto: Facepalm de la Shutterstock

15 thoughts on “De fapt nu era maşină, era bicicletă, şi nu i-a fost făcută cadou, i-a fost furată…

 1. Ce s-au mai schimbat vremurile… Când trăiam încă în România, prin 2005 aveam un salariu de $700, care era în jur de 20.000.000 adică 2000 de lei (uneori sub, uneori peste, în funcție de curs, care pe vremea aia fluctua destul de des). Era un venit bunicel, aveam și mașină (tocmai terminasem cu leasingul la ea), și eram destul de fericit cu nivelul de trai pe care-l aveam. Acum înțeleg că aș fi considerat sărac – și să mai zică cineva că n-a crescut nivelul de trai în România.

 2. Deci daca as castiga 1900 RON pe luna, as fi numit sarac, iar cu 2000 deja sunt bogat ?!

  No, pai atunci ma multumesc sa fiu si sarac cu 19 milioane pe luna !! BRING IT ON !!!!

 3. Ovi, citeste asta :

  http://pustiul.ro/un-angajat-frustrat-de-la-altex/

  No, acum spune-mi cum e aia cu “saraci cu 1400 RON net” ?! Dar de 700 ce zici ?! Dar cand esti din fundu lumii, ca mine de exemplu, iar chiria e MAI MARE decat salariul ?!

  Crezi ca merita sa “muncesti” in tara asta ?! Tara in care toti analfabetii “lucreaza”, iar tu cu pregatire de top si teoretica si practica, esti anuntat ca “nu esti suficient de bun” ?!

  Nu, serios, cum suna asta ?! E amuzant, si nu prea totusi…

 4. OK, dar nu e doar necazul meu. Esti om inteligent, cred ca intelegi si tu cum merg lucrurile de fapt in Romania, ca doar suntem tineri amandoi, stim in ce tara traim…..

 5. Păi ştiu, şi ce vrei să fac acum, să plâng pentru fiecare în parte? Nu mai bine fac o glumă, merg mai departe şi fac să-mi fie bine, să nu ajung şi eu aşa?

 6. Uita-te ce politicieni avem, implicit prin Si sprijinul tau, ca cetatean roman caruia nu ii pasa cine il “conduce”. Ia zi acum, cum e placa aia cu “baiatul istet” ?

 7. E clar ca nu intelegi. Esti romanul tipic. Au trecut 24 de ani in care ai luat muie la greu, si tot nu ai inteles. Pacat ca sunt nevoiti si oamenii ca mine sa plateasca pentru greselile a vreo cateva milioane de muisti…

  1. Nu, prietene, tu eşti românul tipic: moralist, prăpăstios şi negativist. Luminează-ţi puţin mintea înainte de Crăciun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.