EVZ a atins un nou record

De prostie.

Mii de bile gelationoase aurii care ”cresc” în contact cu apa au umplut un șantier din Lugoj peste noapte. Fenomentul este o raritate în lume și, de la prima sa apariție – la Dorset în Anglia în ianuarie 2012 – oamenii de știință încă discută contradictoriu despre originea și scopul lor. (sursa)

Am avut literalmente mii de bile din astea. Se găsesc de cumpărat, tot literalmente, la orice târg de evenimente (şi sunt literalmente nişte bile de doi lei).

Parcă văd oamenii de ştiinţă imaginaţi de doamna Georgeta Petrovici scărpinându-se în cap la vederea bilelor de silicon crescute în apă. Sau în zăpadă, nu ştiu exact cum e vremea de ianuarie în Dorset, Anglia.

– “Ce să fie astea, mate?” se întreabă un ştiinţist.
– “Nu ştiu, că n-am mai văzut niciodată aşa ceva. Ni, ce moi îs!”, exclamă al doilea.
– “Da, şi se umflă în apă”, remarcă un al treilea om de ştiinţă bulversat. “Ia, încearcă să storci una, să vezi dacă se micşorează!”
– “Na că s-a spart. Them cunts be baffling as fuck.” (“aceste obiecte misterioase mă intrigă nevoie mare”, n. tr)
– “Auzi”, zice un vânzător de papuci care trecea prin zonă, recunoscut pe plan local pentru faptul că nu respiră pe gură, “da’ dacă-s nişte bile din alea de nuntă pe care le iei cu un penny de la magazin? Le-o fi luat cineva şi i s-o fi spart punga când le-a desfăcut şi le-a dus vântul peste tot”
– “Eşti prost!” exclamă din nou al doilea ştiinţist. “Needucatule care eşti! Săracule cu duhule! Pauperule psihic! Este evident că avem de-a face cu prima fază a unui atac extraterestru. Se ştie clar că extratereştrii nu supravieţuiesc pe Pământ din cauză că sunt alergici la apă.”
– “Da!” zice al treilea, “am văzut eu în documentarul Signs al lui M. Night Shyalama… Shylamana… Shalyoman – cum mă-sa-l cheamă?”
– “Shyamalan”, zice primul. “Şi nu doar atât, mai există şi un documentar de-al lui Steven Spielberg, War Of The Worlds, e bazat pe lucrarea de doctorat în extrateristică a lui H. G. Wells”.
– “Băi, little beak!” (“ciocu’ mic”, n.tr) le-o retează al treilea, “eu vorbeam aici! Deci ei, extratereştrii, sunt alergici la apă şi şi-au trimis aici bilele ca să ne sugă TOATĂ apa de pe planetă, ca să ne poată cuceri”
– “I do say, my good sir, este cea mai plauzibilă teorie”, exclamară în cor ceilalţi doi oameni de ştiinţă, împreună cu vânzătorul de papuci care trecea prin zonă şi cu un boschetar care oricum n-avea ceva mai bun de făcut.

Sunt sigur că asta s-a întâmplat în ianuarie 2012 la Dorset în Anglia şi că asta s-a întâmplat şi în 2013 la Lugoj în România. Singurul meu sfat pentru geniile de la EVZ este următorul: dacă găsiţi la un moment dat de vânzare nişte punguliţe mici, cu nişte biluţe colorate cât o gămălie de ac, vă rog să vă amintiţi că acelea nu se trag pe nas.

4 thoughts on “EVZ a atins un nou record

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.