Curtea Berarilor Timişoreana “La Fabrica”

Vineri am avut ocazia de-a participa la deschiderea celei de-a doua Curţi a Berarilor din Timişoara, denumită “La Fabrică” dintr-un motiv lesne de înţeles: e localizată la Fabrica de Bere Timişoreana. E vorba de vestitul restaurant cu frumoasa lui terasă din cadrul fabricii de bere, însă regândite, redecorate, cu atmosfera şi targetul schimbate în bine.

0F9A9563

0F9A9509

0F9A9299

0F9A9560

0F9A9558

Dacă până astă-toamnă berea curgea pe gât în jos pe suave acorduri bănăţeneşti de taragot şi orgă Yamaha, acum se ascultă Baniciu (vineri chiar live), Queen, Pink Floyd şi muzică din anii ’90. Dacă până astă-vară berea era servită de doamne trecute de prima tinereţe, obosite, încete şi supărate, acum personalul e tânăr, amabil şi sprinten.

0F9A9344

0F9A9608

0F9A9675

Long story short, mă bucur nespus că există o a doua Curte a Berarilor, pentru că asta-i mai aproape de casă şi, fiind la propriu în interiorul fabricii de bere, nu văd unde în ţara asta aş putea bea Timişoreana mai proaspătă de atât. E, practic, la ţâţa vacii – dacă vaca ar lacta şi bere nefiltrată, adică.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.