Singur în cinema

De când e social inacceptabil să mergi singur la cinema?

Vorbeam cu nişte oameni ieri şi azi despre Looper, şi despre faptul că mă duc să-l revăd (azi, la 17, dacă mai sunt curioşi). Printre altele, veni vorba că mă duc singur să-l văd şi că nu e prima oară când mă duc singur la cinema.

Şi, inevitabil, intervine întrebarea: “Da’ cum să te duci singur la cinema?”

Da’ ce-are, vere? Nu mă duc la cinema să socializez cu aproapele, nu mă duc să cer păreri despre film în timp ce acesta rulează, sunt în stare să citesc subtitrarea fără asistenţă şi, dacă vreau să discut cu cineva despre film, pot s-o fac şi după, fără să deranjez spectatorii din jur.

Nu zic că prefer să merg singur, însă poate-s eu mai ciudat, dar mă duc la cinema pentru film şi, mai ales, pentru a-l vedea pe ecranul mare. Dacă filmul e bun, mă implic atât de tare în el, încât nu mai contează că mai e sau nu cineva cu mine în sală.

Dar, aparent, e ciudat. “Cum să te duci bre singur la cinema?”

8 thoughts on “Singur în cinema

  1. eu fiind fata, e cam cidat sa merg singura la cinema…daca as merge nu as vrea sa fiu agatata, ci lasata sa savurez filmul…

  2. Si eu m-am dus singura la cinema. Pur si simplu nu s-a nimerit sa se potriveasca orarul, bugetul sau preferintele. Nu mi se pare nimic iesit din comun.

  3. Nu cred ca este vreo lege ca tre sa mergi insotit…Si eu mai mergeam singur la cinema…Si chiar ma simteam mult mai bine asa…

  4. Sincer felul cum ai postat tu ma amuza, nu vreau sa te jignesc prin afirmatia mea, dar mi se pare amuzant.

    Faza e ca de cand lumea sunt discuti de acest gen, nu e vorba doar de cineva ci cam de orice este in jur(ex. cum sa mergi in parc singur, cum sa te plimbi singur, etc)

  5. Oricum nu e o activitate prea sociabila. Doua persoane stau cu fata la un megamonitor si se holba in gol catre show. E chiqr contraindicat sa’ti dai cu parerea sau sa te manifesti vocal din cauza ca deranjezi pe altii.

    experienta poate fi impartasita, doar ca e perfect ok si daca esti singur. Ai mai multa libertate sa savurezi showul

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.