Să punem pauză Internetului

Puţine-s momentele în care mi-aş dori să nu existe interneţi. De fapt, sunt atât de puţine, încât le pot număra pe degete. Atât de puţine încât nu-mi trebuie decât câte un deget de la fiecare mână.

Prima dată s-a întâmplat în 2008, când mi-aş fi dorit să nu fi aflat, în săptămâna dintre premiera The Dark Knight în SUA şi cea de la noi, ce s-a întâmplat în film. Din păcate, însă, a fost inevitabil, aflând înainte de vreme de trucul cu creionul, de Rachel şi alte detalii mai mult sau mai puţin importante.

De data asta nu mai vreau aşa ceva.

Vineri apare filmul în SUA, la scară largă. Deja s-a dat drumul la reprezentaţii pentru presă şi diverse avanpremiere, deci – în mod natural – au început să apară diverse recenzii, comentarii şi păreri legate de film (de-abia aştept postul lui Auraş despre cât de slab e filmul şi cum parcă i se pare cunoscută povestea, huo hoţii), care de care mai pline de spoilere.

De-atunci şi până miercurea viitoare, când mă paşte premiera din Timişoara, va trebui să stau departe de site-urile specializate pe cinema pe care le iubesc atât de mult, de reddit, de blogurile norocoşilor care văd mai repede ca mine filmul. Şi nu ştiu cum să fac asta, nu ştiu cum să filtrez site-urile astea şi să nu dau de ele.

Poate c-ar fi mai bine să punem o săptămână Internetul pe pauză, până când fanii înrăiţi vor fi văzut premiera filmului. Iar după ce se vor fi înghesuit, călcat pe picioare şi mânjit pe degete de sos de brânză şi praf de nachos, după ce vor fi aflat dacă ăsta e sau nu sfârşitul Cavalerului, să-i dăm drumul din nou.

3 thoughts on “Să punem pauză Internetului

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.