Se anunţă un Sziget greu!

Nu cred că-i un secret pentru niciunul dintre cititorii mei dragostea mea pentru festivalul de muzică şi nu numai, Sziget (de la Budapesta). Pentru cei care au deschis calculatoarele mai târziu cu câţiva ani, vă invit să răsfoiţi tot ce am scris în categoria Sziget, pentru o idee generală a ce au însemnat, pentru mine, ultimele cinci ediţii ale acestui festival.

E din ce în ce mai complicat să mă gândesc că, orice ar fi, trebuie să ajung şi anul ăsta la festival – e, la urma urmei, un efort financiar, mai ales în condiţiile în care azi-mâine-s om serios, însurat, la casa lui, cu alte priorităţi care răsar din toate părţile. Cu toate astea, însă, anul ăsta mai vrem să facem un efort, să ajungem măcar în ultimele zile ale festivalului, căci iar se anunţă epic, ca-n anii trecuţi.

Şi, ca să înţelegeţi de ce mă mănâncă deja mâna să-mi iau concediu în august, să vă povestesc cine cântă: The Ting Tings, Mando Diao, Anna Calvi, Paolo Nutini, Hurts, Glasvegas, Goran Bregovic and the Wedding and Funeral Band şi ai noştri Fanfare Ciocârlia.

Astea-s, însă, doar numele “mici” ale festivalului, pe lângă ele venind atât cei pe care-i consider “Best New Act” în scena rock-ului, adică The Vaccines, cât şi headlinerii (cei anunţaţi până acum) Korn, Placebo şi The Killers. Care Killers au făcut, în 2008, ceea ce eu consider în continuare unul din cele mai bune două concerte pe care le-am văzut live vreodată, împreună cu turneul The Resistance din 2010 al celor de la Muse.

Lista confirmărilor de până la momentul ăsta aici. Aş vrea ca, anul ăsta, să facem trupe de party-people şi mai mari ca anii trecuţi şi, poate cel mai important, să nu-l mai las pe Pandutzu să se facă primar la scena mare :D

2 thoughts on “Se anunţă un Sziget greu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.