Concerte în Timişoara: Popa Sapka

Am, în copiii ăştia ce formează Popa Sapka, cea mai mare încredere într-o trupă românească pe care am putut vreodată s-o am. Sunt fantastici în ce fac, şi o fac cu suflet, dedicaţie şi sudoare. La propriu şi la figurat. Am norocul să-i fi cunoscut şi am văzut cu ochii mei că nu-i uşor deloc să răzbeşti în industria muzicală, însă drumul spre “acolo” poate fi frumos tare.

În fine, deviez. Ideea e că îmi plac foarte mult. Sunt formaţi în Timişoara, însă pare-mi-se că doar unul dintre ei e timişorean. În rest, sunt găgăuzi, moldoveni, sârbi, maghiari, de toate-ntr-una. Cântă ceea ce ei numesc pop-ska, care înseamnă, tot în cuvintele lor, că sunt “undeva între Zdob şi Zdub şi Gogol Bordello”. Mie mi-au plăcut de prima oară când i-am auzit, în 2009, şi o vreme chiar am cântat melodiile lor, într-un proiect muzical scurt şi nefast. Şi nu-i greu deloc să realizezi de ce m-au prins aşa de tare: pentru că e o muzică pe care ţi-e imposibil să o asculţi doar o dată:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=EFxJnbISSE8

Popa Sapka – Don’t Care

Popa Sapka – Everything is good (live la Radio Guerrilla, 26 martie 2012)

Joi (5 aprilie) cântă în Timişoara, după ora 21:30, în Life Pub. Pentru cei care nu ştiu pe unde vine asta, e pe lângă viaductul de pe Circumvalaţiunii; hai că vă descurcaţi voi cu Google Maps. Biletul costă doar 15 lei, deci mă aştept să vă văd pe mulţi dintre cei mai timişoreni dintre voi, în grup mai mult sau mai puţin organizat, la concert.

Extra: pun la bătaie o invitaţie dublă la concert, ca bonus de la naşu’ mare. Pentru asta, lăsaţi doar un comentariu la postul ăsta în care să mă anunţaţi că vreţi invitaţia. Joi dimineaţă trag la sorţi unul dintre comentarii şi anunţ care-i ăla. Să comentaţi cu o adresă de e-mail valabilă, ca să vă pot comunica detaliile.

UPDATE: în urma tragerii la sorţi, cu şanse de 25% (c-au fost patru doritori), invitaţia merge la Adriana care, pentru că am suflet bun, îşi păstrează şi rinichiul.

Ne vedem acoloşa.

10 thoughts on “Concerte în Timişoara: Popa Sapka

  1. Vreau invitatia :D .

    PS:

    Popa Sapka fac un spectacol de nota 10 , merita vazuti cu orice ocazie .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.