Să începem să gândim cu portaluri

Concursul cu Mirror’s Edge a fost, pentru mine, un mare succes, în sensul că mi-a trezit nişte amintiri frumoase legate de multe dintre comentariile cititorilor mei.

Mai apoi, când Sebi a dat la un concurs Anno 2070, m-a mâncat foarte tare să şi particip cu un răspuns la întrebarea “Care e cel mai tare joc din toate timpurile?”, însă n-am mai făcut-o, parte pentru că oricum voiam să scriu un post pe tema asta, parte pentru că nu mă atrage deloc, da’ chiar deloc, Anno 2070.

Răspund acum, însă: cel mai tare joc, ever, din toate timpurile, sunt două: Portal 1 şi Portal 2. Despre care am scris cu mai multe ocazii, deci dacă vreţi părerea mea pe larg, puneţi-vă pe citit. Dacă o vreţi doar pe scurt, atunci pot doar să repet: cele două jocuri Portal sunt cele mai mişto jocuri pe care le-am jucat vreodată. Primul se poate termina în mai puţin de 3 ore, iar al doilea continuă povestea primului joc într-un mod grandios şi amuzant, făcând imposibilă lăsarea acestuia din mână până nu e gata. Gen.

Pentru cei care habar n-au cu ce se mănâncă jocul, vă invit să vă uitaţi la un trailer al acestuia, după care sărim direct la concurs:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TluRVBhmf8w

Ei, concurs!

Dau Portal 1 şi Portal 2. Împreună, pentru e al doilea concurs şi pentru că ce-i portalul albastru fără ăla portocaliu şi invers?

Regulile sunt ca data trecută: un comentariu la acest post pe o temă. Concursul durează până miercuri 28 martie la ora 23:59, dată după care voi alege un câştigător care va primi jocurile în contul de Steam.

Tema concursului de azi e: dacă ar exista un “portal gun” în viaţa reală (care să funcţioneze ca în joc, vezi trailerul de mai sus), la ce l-ai folosi?

Go!

UPDATE: Anunţ imediat câştigătorul.

18 thoughts on “Să începem să gândim cu portaluri

 1. Din pacate l-as folosi ca sa sustrag lucruri valoroase din diferite magazine.
  Daca as putea baga arma in magazin, as face un portal in cabina de proba sau intr=un loc foarte ascuns si apoi , noaptea, un portal acasa. CUMPARATURI NELIMITATE!

 2. …ca sa ajung din punctul A in punctul B (de la etajul 4 la parter, de pe o parte a strazii pe alta – iti dai seama ce s-ar fluidiza traficul daca am putea trece peste intersectiile semaforizate fara sa oprim la semafor? desigur, exista riscul sa te teleportezi intr-un camion si atunci n-ar mai fi asa interesant, sau la reintrarea in portalul urmator, te trezesti cu un pieton prin tabla de la masina).

 3. Ca si prima chestie, nu m-as mai plictisi 8+ ore pe trenul Timisoara-Bucuresti.

  In rest, le-as face farse geniale prietenilor.
  Zi ca nu ti-ar place sa stai linistit, sa-ti vezi de treaba si brusc sa aterizezi intr-un loc “dubios” (groapa cu bile de la McDonald’s, toaleta dintr-un gay bar, patul fostului/fostei, la lucru etc.)

  Si sa-i raspund la thetud… calatorii gratis pe luna as oferi (impotriva vointei lor, cel mai probabil) lui Becali si inca catorva personaje.

 4. :) fac 2 ore de acasa pana la serviciu, crezi ca nu l-as folosi sa fac 2 secunde maxim? As castiga zilnic 4 ore…. pe care le-as folosi jucand portal 1 si 2 pentru inceput.

 5. E normal si evident ca as folosi portal gun-ul ca sa ajung la timp peste tot. Aia e prima utilizare.

  A doua ar fi la evenimente platite, gen PR Beta sau Oscaruri. As sari, m-as uita repede cine-i pe acolo si m-as intoarce.

  A 3-a varianta ar fi dupa actul conjugal, sa te poti teleporta direct la baie si dupa la bere :D

  Am castigat, da ?

 6. Pfoai. Everest. Polul Nord. New York. Moscova. Tokyo. Sidney. Vizitat tot ce ar vrea oricine sa viziteze.

  Si apoi, dupa ce esti satisfacut, poti incepe sa ajuti alti oameni: muti raniti la spital, muti politia unde se desfasoara un jaf, muti guvernul in Congo, etc. :D

 7. Trimit portal gun pe o sonda gen Voyager, care sa lase un portal de pe planeta pe planeta, in functie de capacitatea terenului de a primi portale (luna de exemplu primeste).

  Apoi am cheap manned explorations in galaxie.

 8. …ca sa cada legumele direct in oala pentru ciorba, hainele in masina de spalat, gunoiul sa apara subit in tomberon iar masinile parcate aiurea sa ajunga pe acoperisul blocului…

 9. as face un tournament in care participantii s-ar grupa in echipe de cate doi si ar folosi armele in oras pt a-si croi cea mai rapida varianta de a ajunge de la punctul A la punctul B prin Timisoara.
  Un aventure game bazat pe realitate, numai in echipa, prima ajunsa la finish catiga.
  Ce ar fi mai tare decat sa tragi cu arma si te joci prin fostul liceu sau prin UVT cu un coechipier?

 10. As incepe cum a facut buciuman, dar as aduce portal gun-ul inapoi si apoi as crea al doilea portal sub parlament cand sunt in plina sesiune + sub justin bieber cand e la un concert… asta asa ca incalzire :))

 11. Deschid un portal intr-un colt al camerei ca sa ma pot scarpina pe spate :). Si, dupa ce reusesc sa ma scarpin in locul ala absolut imposibil, o sa folosesc portalul pentru a imi da un High Five perfect.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.