Mirror’s Edge

N-am jucat Mirror’s Edge până acum două săptămâni, şi parcă-mi pare tare bine. Când a apărut, în 2009, n-aveam computer destul de puternic să-l ruleze şi, deşi mi-a plăcut teribil fiecare clip pe care l-am văzut cu jocul, n-am avut ocazia să-l încerc. Acum, însă, îl pot rula în plină-i glorie vizuală şi îl controlez din minunăţia de manetă Xbox 360.

Ca să vă explic despre ce vorbesc, în caz că nu cunoaşteţi jocul: Mirror’s Edge e un fel de First Person Shooter, doar că nu e foarte shooter, ci e un fel de platformer 3D. First Person Parkour, mai exact, căci exact asta faci: fugi de ceva autoritate pe acoperişurile blocurilor, pe ţevi şi scări, prin clădiri, birouri şi ferestre – totul din perspectiva persoanei I (evident, nu vorbesc despre ONG-ul cu acelaşi nume). Mai exact:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=EEMZkXizp3s

Mi l-am cumpărat de pe Steam, acum două săptămâni, bucuros nevoie mare că mi-am amintit de el. Atât de bucuros, încât am luat o copie în plus, să am de dat. Aşadar, în cadrul celui mai nou concurs al blogului Ovidiu Sîrb în colaborare cu sirb.net şi cu mine însumi, sponsorizat de sudoarea intelectuală a frunţii mele şi a salariului meu cinstit câştigat, vă ofer una bucată joc Mirror’s Edge (copie 100% legală, adică). Dacă-l vreţi. Dacă-l vreţi, rogu-vă a-mi lăsa un comentariu în care să-mi ziceţi ce amintiri aveţi cu primul joc pe care l-aţi jucat vreodată pe PC. Eu voi scrie imediat un post pe tema asta, că mi-am amintit de mai multe şi e păcat să le las să se piardă în negura timpului. Voi alege comentariul care-mi place mai tare. Aveţi timp până duminică, 11 martie, ora 23:59, iar anunţul şi toate procedurile le facem săptămâna viitoare.

Precizare: jocul e pe Steam, deci nu e pe disc sau alt mediu fizic. Ca să-l primiţi trebuie să aveţi sau să vă faceţi un cont de Steam, să descărcaţi software-ul Steam, să-mi ziceţi ce username aveţi ca să vă pot trimite jocul. Ca să nu ziceţi că nu v-am zis şi e prea complicat.

UPDATE: Concursul s-a încheiat.

15 thoughts on “Mirror’s Edge

  1. Elasto Mania FTW!!!
    Prima oara cand am vazut calculator si am si pus mana pe el.
    Dupa doua stagii am apasat din greseala butonul de windows de pe tastatura, m-am panicat si ridicat de pe scaunul de birou al prietenului si am plecat acasa de frica sa nu-l fi stricat :))

  2. Aveam 7 ani. Eram in vacanta de vara la bunicamea din Focsani. La un bloc mai incolo, era un pusti cu un mai mare decat mine. Si el in vacanta la bunici. Bunicamea si cu bunicii lui se cunosteau, asa ca ne-au facut lipeala si mai departe am continuat noi.

    Faza era ca bunicii lui o duceau bine de tot. Aveau calculator! Si atunci am dat pentru prima data peste un joc pe calculator. Nu mai stiu cum se cheama, dar se juca in doi si puteai alege 3 eroi: un viking, o amazoana si ceva tarzan. Si fiecare avea mai multe puteri.

    Veneau valuri de inamici, trebuia sa ii omori, sa iei sticlute cu viata si mana, sa dai magii, super fain. Nu cred ca am treut de al doilea nivel, da mi-a placut tare de tot. :)

  3. Primul pe care l-am jucat a fost ceva rudimentar, impuscai cu torpile niste vapoare. L-am jucat prin ’90, pe un HC2000. N-avea grafica (de fapt, teoretic avea, practic erau niste pixeli negri grupati sub forma de vapoare) dar mi-a placut la nebunie.

    Apoi a urmat Robin Hood, jucat de pe caseta audio. A fost si primul joc color… Apoi a urmat Prince of Persia. Dupa care am trecut la Wolfenstein 3D.

    Apoi a aparut Windows95 si, o data cu el, Quake. Si de atunci… :)

  4. Este de-a dreptul interesant, si pe mine m-a apucat recent o pofta teribila sa-l joc din nou. Este intr-adevar, un joc original (in niste timpuri in care acest lucru e greu de realizat), foarte fain de jucat si de privit (colegul de apartament confirma).

    Cat despre primul contact cu jocurile PC… am o amintire incetosata din copilaria frageda, abia daca puteam sa merg, cred, eram atras hipnotic de un PC ce rula un joc de tetris, dar pana sa apuc sa ating masinaria, proprietarul (un doctor, prieten de familie) m-a insfacat si m-a “indemnat” sa nu-l ating, nu cumva sa se strice. In ziua de azi mi se pare un argument penibil, dar atunci cred ca a costat cateva mii de marci “jucaria”, asa ca-l iert.

    Prima experienta “hands-on” a fost cu Supaplex, am fugit de foarfeci, infulecand floricele si avand grija sa nu-mi iau bolovani in cap. M-a invatat tata sa-i “hackez” fisierul de save-uri sa deblochez toate nivelele, dupa ce ma saturam sa ma faca jocul daltonist cand incercam sa pornesc nivelele blocate.

    Ma opresc pana nu ma apuca nostalgiile si incep cu vorbe din alea batranesti care incep cu “pe vremea mea…”

  5. Primul meu contact cu un joc pe calculatorul meu personal… Tomb Raider. Cumparat original din banii mei de buzunar de la un magazin care aducea jocuri originale (stiu ca e de mirare in anii 90, dar exista) second hand. Adica nu erau sigilate, erau putin zgariate, dar mergeau. Nu l-am lasat pana nu l-am terminat, aveam si un walkthrough dintr-o revista franceza care l-a pus bonus pe un fel de afis. Cand ma impotmoleam scoteam afisul si dictionarul francez-roman si incepeam sa caut unde ajunsesem pe afisul respectiv.
    Superbe vremuri, superbe jocuri.

  6. Primul joc pe care l-am jucat vreodata pe PC a fost pe la 13 ani, era Tarzan.

    http://youtu.be/YibteluY8s4

    Nu stiam nici macar sa sting calculatorul, il stingeam direct de la buton, dar stiam sa il aprind si sa intru in joc, imi era de ajuns, invatasem controalele si pentru primele 2 saptamani de cand am avut calculator doar asta am facut, pana l-am terminat, cu greu, dar l-am terminat. Jucam cateva ore bune pe zi.

  7. Prima chestie vazuta, jucata si bifata de subsemnatu’ fost-a Dune2. Strategia aia obosita in care nu-ti puteai da niciodata seama ce-i de facut din mouse si ce-i din tastatura mi-a adus primele lectii de multitasking, de “thinking outside the box” si prima sesiune de father&son bonding. Da, vecine, microbu’ l-am luat de la tata ;) Si asta se intampla pe vremea cand aveam cel mult 7-8 ani ;)

  8. Prince of persia, prin 1996, la un prieten. Avea un calculator cu windows 95 si inca tin minte cat de complicat mi se parea sa intri in joc.

  9. Revenind, că am postat din greșeală…
    Și acum îl țin minte pe tipul blonduț care încerca să nu cadă în țepi. Normal că nu-mi ieșea treaba, aveam 7 ani iar îndemânarea mea…
    Oricum, dacă ar fi să aleg un joc favorit, dintre cele vechi – tot gta rămâne. Chiar am descris într-o compunere prin clasa a 3-a că-mi place să fur mașini și să împușc oamenii pe stradă :))

  10. Cred ca primul primul a fost Quake. Tin minte ca eram atat de fascinat de el incat eram mult prea concentrat la cum alerga de colo colo incat mi s-a facut rau si imi venea sa vomit.

    Cu mai mare drag imi amintesc de GTA2. Imi pierdeam noptile pe el. Eram intr-o zi la scoala si tot auzeam sirene de Politie. Ma uitam pe geam dar nu reuseam sa vad nimic. Dupa cateva minute bune mi-am dat seama ca totul era in capul meu, sunete ramase de la joc.

    Evident jocurile imi provoaca reactii adverse puternice =))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.