Cu placa prin trecut

Căutând azi o variantă de Tony Hawk’s Pro Skater pentru Android (habar n-am de ce, aşa m-am gândit eu subit), am aflat ceva mai mişto: ieri a apărut Tony Hawk’s Pro Skater HD. Adică THPS clasic, însă refăcut cu grafică HD, controlabil cu tastatura sau cu controllerul de Xbox 360. Cu muzica şi nivelele originale, din primele două.

L-am instalat aşa, într-o doară, şi chiar înainte să apuc să intru în meniu, m-am înmuiat tot. Încă de la “genericul” jocului a început melodia asta. Prima melodie din jocul original din ’99. Tema iconică a seriei THPS, chiar dacă e o melodie care pentru oamenii trecuţi de pubertate nu prea e mare brânză. Dar m-am înmuiat – mi-am amintit cum pierdeam zilele şi nopţile cu frate-meu (ce altceva să şi facă un om pe care-l paşte bacul şi unul pe care-l paşte capacitatea?), cum ne chinuiam cu săriturile, grind-urile, handplant-urile, melon-urile şi kickflip-urile din joc. Atât de mult ne-a plăcut, că la un moment dat ne uitam chiar şi pe Xtreme Sports Channel, la skateboard şi snowboarding. Şi-n seara asta parcă am avut iar 16 ani pentru câteva minute. Parcă din nou aveam coşuri, aveam Atomic pe televizor, n-aveam burtă, şi fumam pe ascuns în timp ce din CD-player-ul portabil cânta Teenage Dirtbag a lui Wheatus. Uuuu-huu-uuu.

În fine, e mişto. M-am bucurat, a fost o surpriză foarte plăcută pentru o zi de joi. Se poate lua de pe Steam cu 10,73 euro, căci am auzit că de pe torrenţi nu e voie.

One thought on “Cu placa prin trecut

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.