Cum se face PR bun

Un gigel pe care-l cheamă Thomas Cook postează pe pagina de Facebook a agenţiei de turism pe care-o cheamă tot Thomas Cook – mai în glumă, mai în serios – cum că ar merita şi el, pentru toate miştourile pe care le-a suportat de-a lungul vieţii pentru că împarte numele cu o agenţie de turism (gen, ca şi cum pe cineva ar chema Paralela 45 sau ceva), un weekend la Paris.

Agenţia Thomas Cook îl refuză politicos, pe motiv că nu dau vacanţe moca (n-o fi fost blogger, pesemne), şi că ar face bine să le viziteze site-ul, să marce banu’. Degeaba le răspunde el, glumeţ, că pentru serviciile lui de purtare a numelui consideră că merită sute de mii de lire, ei nu se lasă înduplecaţi. Doar că… pe fir intervine o altă agenţie de turism, care ia problema în propriile mâini:

via reddit

16 thoughts on “Cum se face PR bun

 1. Lectie de PR si de cum sa exploatezi balba competitiei…
  Apropo, avem si noi Christian Tour.. ar trebui sa existe macar un rrom cu acest nume :))

 2. Stii tiganii aia ce se arunca in fata masinii ca sa primeasca ceva de la sofer? Ceva de genul trebuie sa facem si noi, sa ne bagam in seama cu brandurile, sa ne dam loviti, poate primim ceva. Ovi, trebuie sa ne deschidem o agentie

 3. Lucrez in PR de ceva ani buni. Oi avea eu mintea troglodita, dar nu mi se pare ca ai avea ceva de castigat, ca agentie de turism, platind unui taran o vacanta la Paris. Mai departe de buzz-ul generat pe moment (da, o masa de oameni – mai mare sau mai mica – aud de cea de-a doua agentie de turism, poate devin interesati, poate ajung pe site-ul lor, POATE cumpara o vacanta), taranul ala nu ii poate ajuta cu nimic. Nu are puterea de a le duce brandul mai departe. E doar un taran care cere vacante gratuite pe Facebook). Masurat in termeni de branding, au mai castigat cativa oameni care au auzit de ei. Masurat in termeni de marketing, nu cred ca au vandut cu mult mai mult si nu stiu sigur daca au amortizat cheltuiala cu vacanta aluia.

 4. @IQ, spui ca nu observi ce castig mare de imagine ar avea agentia respectiva. Dar ce parere ai de lovitura pe care a primit-o Thomas Cook?
  Daca vrei sa ajungi mai sus decat girafa, poti ori sa iti pui picioroange, ori sa ii rupi picioarele girafei ;)

 5. Cred ca cele cateva sute de dolari sau lire sterline cheltuite pentru excursia flacaului au fost cheltuite cu cap. Nu-mi vine sa cred ca sigura reactie din lume a fost tocmai la sirb.net …
  PR-ul de la lowcostholidays a avut si ideea de geniu de a lansa vorba aia, care cica le place lor la firma s-o spuna: “Thomas Crooked”, expresie care are toate calitatile sa devina virala si sa cantareasca tone la gatul lui Thomas Cook (agentia).

 6. @IQ, taranul ala are neamuri, prieteni, se lauda, isi da checkin-uri le explica prietenilor cum a fost in vacanta si cum au plecat si se poarta vorba despre firma respectiva. Apoi cand cineva se gandeste la o firma, ce crezi? Spre uimirea ta, nu accepta convingeri din partea unui taran ca tine care stie doar sa scrie teorie ci mai mult ar prefera o agentie pe care un prieten a recomandato si stie ca a ajuns cu bine si etc. Se pare ca scoala pentru tine e degeaba.. Daca iti place un domeniu, nu te duci la scoala, inveti singur pe baza de practica.. Tu cum stii doar teorie invata in facultate nu ai de unde sa-ti dai seama ca poate acel brand a devenit putin viral pentru o perioada, dar de Craciun oamenii si-au adus aminte numele agentiei si au plecat in excursie cu ea :).. Daca erai asa destept te angajau pe tine la departamentul de marketing ;)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.