Cum schimbi ţara default în contul Google Apps

Încercând să migrez toate serviciile Google de pe vechiul cont @gmail.com pe noul cont @sirb.net (prin Google Apps), am dat de o problemă: pentru conturile Google Apps (adică serviciile Google asociate unui domeniu particular), Google nu dă voie conectarea cu contul YouTube pentru toate ţările, ceea ce înseamnă că, în browserul în care sunt logat cu contul de Google personalizat, nu pot folosi YouTube la potenţialul lui întreg. Adică nu pot da thumbs up, nu pot face playlisturi, nu pot adăuga favorite şi, mai ales, nu pot încărca clipuri.

“Simplu”, îmi zic, “schimb ţara din care e contul, ca să am şi acces la YouTube”. Doar că nu e aşa simplu. Pentru că, în teorie, odată setată ţara contului de Google Apps, aceasta nu se mai poate schimba decât “cu dispensă specială”, adică doar ei pot schimba ţara, dacă-i rogi frumos şi dacă argumentezi clar alegerea asta.

Există, însă, o portiţă de intrare prin spate, nepăzită. Presupunând că folosiţi un cont gratuit, paşii sunt după cum urmează:

1. login în dashboard-ul de Google Apps cu un cont de administrator (primul cont pe care l-aţi creat pentru Apps)
2. click pe “Try Google Apps for Business Free”
3. schimbaţi ţara din selectorul de jos (în cazul meu, am schimbat din România în SUA) şi click pe Begin Trial.
4. apare pagina de “checkout”, unde ar trebui să vă băgaţi ceva date financiare. Închideţi această pagină fără a da click pe nimic, nu înainte însă de a râde în faţa monitorului, cu o atitudine înfumurată, mândri că aţi păcălit sistemul. FUCK YEAH!

De-acum contul vă e setat pe noua ţară. Puteţi verifica asta din dashboard, anume de la Domain – Account Information – Default Country.

5 thoughts on “Cum schimbi ţara default în contul Google Apps

  1. Thanks! Una din micile neplaceri ale faptului ca aveam domeniul pe Google Apps tocmai a fost rezolvata cu ajutorul tau!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.