Fuck football!

Nu ştiu alţii cum sunt, dar la noi în cartier, care întâmplător coincide cu cartierul Stadion (pentru cei din provincie – cartierul Stadion se numeşte Stadion pentru că e cartierul ce înconjoară Dan Păltinişanu), nu se vinde alcool când e zi de meci. Indiferent că joacă Poli cu Dinamo sau e un meci din divizia J gen “noua” Poli cu Luceafărul Oradea, în niciun magazin din zonă nu se mai vinde alcool între ora 15 şi 22.

Nici bere, nici vin, nici whiskey, nimic. Ceea ce-i cam aiurea pentru mine, care mă întorc de la serviciu după o săptămână de muncă şi aş ciocni şi eu un pahar cu jumătatea-mi. Mai ales că nici nu beau mult şi nici nu beau des – maxim patru ore pe zi. Şi ştiu că legea-i lege pentru toţi (e ceva hotărâre locală), dar care-s şansele ca eu, un om mic, chel, cu burtă, frumos foc, venit de la serviciu (se vedea clar asta, după cămaşă şi adidaşii ăia buni), având în coş un pachet din ăla de sticlă de whiskey şi două pahare, să cumpăr alcoolul ăsta ca să mă duc să fac scandal la meci? Se gândeau că am să mă duc pe stadion, am să mă duc la secţiunea VIP (există aşa ceva la noi la stadion?), am să-mi pun geanta de laptop sub cur, apoi am să desfac sticla de whiskey, am să torn de un deget în fiecare dintre cele două pahare şi am să fac scandal? Ce dracu’ să şi ţip? “La naiba cu voi, orădenilor!” sau “Cine nu sare, cine nu sare/există posibilitatea să aibă probleme cu coloana vertebrală/ar trebui să vadă un doctor până nu se agravează tare”?

Da’ tot e bine, că am insistat şi am bătut toate magazinele şi alimentarele din zonă şi am găsit una care vinde alcool. Nu vă zic care-i, că-i a mea.

2 thoughts on “Fuck football!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.