Piaţa fără de nume

Avem, în Timişoara, o piaţă cu numele în continuă schimbare. E vorba de zona parcului Bihor (parcul acela frumos şi îngrijit din spatele istoricului abator), zonă care, în urmă cu trei ani, când m-am mutat într-ânsa, se chema Piaţa Bihor. Precum parcul, precum strada de lângă acesta.

Într-o bună zi, acum vreun an şi ceva, am observat că pe majoritatea caselor din zonă nu mai scrie Piaţa Bihor, ci un nume mai lung: Piaţa Sfântul Iosif cel Nou. Nu greşisem zona, mai mult ca sigur, căci pe unele case rămăsese şi denumirea veche.

Abia-abia ce-am învăţat denumirea întreagă a pieţei că, în luna mai a acestui an, s-a schimbat iar. De-acum se cheamă Piaţa Karlsruhe, precum oraşul cu care suntem înfrăţiţi de douăzeci de ani (deşi nesimţitu’ nu ne-a chemat niciodată la ziua lui).

Situaţia, în 2012, arată aşa:

Sunt curios cum va arăta peste încă trei ani.

3 thoughts on “Piaţa fără de nume

  1. Pai ce nu intelegi ? In ziua de azi spatiul gol pe o casa e ca spatiul gol pe o pagina web… trebuie umplut ! Cu banere si cacat de obicei :))

  2. te lamuresc io: pe d-na Piata o chema de fata Bihor. Apoi s-a maritat cu Sfantuliosifcelnou si a luat numele lui de familie. Mai farziu, sfantul a dat coltul sau a batut-o si-a divortat. D-na Piata, a intalnit un tanar strain din Germania si s-a recasatorit cu el, luind totodata numele lui. Ma gandesc ca poate grea sa emigreze!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.