Am cumpărat o grădină zoologică

Deşi poate vă bucuraţi că o să aveţi ocazia să veniţi la Timişoara, să vedeţi noua grădină zoologică “La ţarcul Sîrbului”, plină de girafe, macaci, zimbri şi bloggeri, vă rog să vă temperaţi entuziasmul, căci sunt nevoit să vă dezamăgesc: e vorba de un film. Anume cel numit “We Bought A Zoo“, care înseamnă exact ce am scris în titlu. Îmi plac filmele care zic în titlu despre ce e vorba în film: Hobo With A Shotgun, Snakes on a Plane, Man On A Ledge, Harold and Kumar Go To Whitecastle etc. Mi se pare că-s sincere cu ele însele şi, deopotrivă, cu privitorul. În fine, revenind la We Bought A Zoo.

L-am văzut ieri la cinema, ceea ce vă doresc şi vouă, pentru că e un film surprinzător de frumos, de familie, comedie pe alocuri, de suspinat pe alocuri, cu Matt Damon, Scarlett Johansson, nişte copii şi o grămadă de animale. E bazat pe o poveste reală a unui om care, după moartea soţiei, cumpără o casă care vine la pachet cu o grădină zoologică, pentru a le mai lua gândul de la lipsa mamei copiilor. Filmul perfect de week-end.

Şi partea bună e că, fiind vorba de o poveste reală, nu suportă un sequel. Deşi, dacă aş sta să dezvolt o idee, ar putea exista un We Bought a Zoo 2, o comedie mediocră cu Ben Stiller, în care acesta cumpără o altă grădină zoologică, în concurenţă directă cu cea a lui Matt Damon, filmul fiind plin de shenanigans, sabotări şi pumni în zonele intime, pentru a stabili care dintre cele două grădini zoologice e mai tare. Dar nu, nu va fi. Şi e bine.

2 thoughts on “Am cumpărat o grădină zoologică

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.