E nevoie doar de-un impuls

Unii oameni, la o “feciorească burlăcească”, ar aduce striptease şi târfe. Eu tocmai ce-am descoperit, sub forma unei filmări pe telefon, dovada unei altfel de întâmplări.

Să vă povestesc.

Burlacul sărbătorit acum două săptămâni (încă nu ştie că povestesc povestea, aşa că îl vom denumi generic Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Îl-Pronunţăm) e mare iubitor de muzică. De fapt, atât de iubitor de muzică, încât şi cântă, el însuşi.

Iar petrecerea-surpriză a burlacilor s-a întâmplat ca la cei mai frumoşi iubitori de frumos din România: a început încetişor, la o bere-două-trei-patru-cinci-şase şi un grătărel, după care (deja binedispuşi fiind) ne-am îndreptat spre punctul doi al serii, anume un concert Semnal M. Formaţie cu greutate, cu vechime, iubită de tineri şi părinţi deopotrivă. Mai ales melodia aia cu La fereastra ta, pe care o ştim cu toţii, iar dacă n-o ştim, o ascultăm dând click pe textul albastru de mai-nainte.

Ei, şi aşa se face că, acum două săptămâni, ne aflam – opt hăndrălăi, practic beţi deja – în Porto Arte, la concert Semnal M. Care concert, la un moment dat, a luat o pauză. Binevenită iniţial, căci am avut răgaz să mai comandăm câte cinci beri de om şi să bem trei dintre ele, însă lungită prea mult pentru fitilurile noastre scurte. Care noi aşteptam musai melodia lor de căpătâi, singura despre care eram 100% siguri că o cântă chiar ei, Semnal M, anume cea din linkul de mai sus, cea cu fereastra.

Şi ba mai bem câte o bere, ba râdem la câte o glumă, ba facem câte o poză, ba ciocnim câte o halbă până o spargem – până când dragul nostru sărbătorit Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Îl-Pronunţăm se gândeşte că el – atât ca muzician, cât şi ca sărbătorit, şi de ce nu, ca iubitor de muzică – nu mai vrea să aştepte până când trupa va urca din nou pe scenă. Aşa că se duce lângă masa lor, să vadă ce mai fac.

După care se urcă pe scenă, ia chitara lor, şi începe să cânte primele acorduri din “La fereastra ta”.

Nu cred că e nevoie să vă explic cât de repede au urcat cei din formaţie pe scenă, să continue concertul.

*true story, am dovada filmată

5 thoughts on “E nevoie doar de-un impuls

  1. Nunu, nu încă, am nevoie de acordul sărbătoritului Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Îl-Pronunţăm – nu se face să facem asta împotriva lui.

  2. Un impuls sau un gram de vointa. Am citit articolul si punctezi foarte bine anumite situatii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.