Caut coleg pentru făcut grătar şi băut bere

Hai, că asta-i cea mai mişto invitaţie pe care v-am făcut-o până acum. Să vă explic!

Poate că aţi auzit deja de “Campionatul Naţional de Grătar Golden Brau“. Dacă nu, vă zic eu: e un campionat de făcut grătare organizat de Golden Brau, şi e naţional. Au fost etape la Bucureşti, Iaşi şi Ploieşti, urmând a se mai întâmpla la Arad, Cluj, Craiova şi Galaţi, marea finală întâmplându-se la Bucureşti. Şi poate participa orice iubitor (major) de grătar stins cu bere, pentru unul dintre premiile de 1000, 3000 şi 5000 de euro. Sau un grătar profesionist.

Ei, revenind la mine: în weekend-ul ce urmează (16 şi 17 iunie), va avea loc etapa de la Arad. Şi fiindcă-i vorba atât de bere, cât şi de carne, nu am putut să refuz invitaţia de a face şi eu parte dintr-o echipă participantă – echipă formată dintr-un jurnalist local, un blogger şi un cititor de-al bloggerului. Adică – în cazul de faţă – eu şi un cititor de-al meu. Avantajul nostru e că, fiind vedete, sărim peste etapa de “preselecţie” de sâmbătă, fiind prezenţi direct duminică, în a doua zi.

Aici interveniţi voi: am nevoie de un cititor dornic de a-şi mânji mâinile cu carne şi bere, din Arad sau Timişoara, care să vină cu mine duminică la Arad, la Ştrandul Neptun, să facem şi să halim un grătar, şi să participăm, totodată, într-o competiţie în care chiar şi simplu fapt de a fi prezent mă umple de bucurie (şi de foame, că numa’ mă gândesc…). Şi, până la urmă, care-i cel mai mişto mod de a petrece o duminică de vară (mai ales că se ştie că vara nu dorm, nu am somn) decât printr-un grătar, la o bere, într-o atmosferă mişto?

Doritorii sunt rugaţi să îmi lase un comentariu cu răspunsul la întrebarea: care e cea mai bună carne care merge la un grătar cu bere, şi de ce cea de porc?. Voi alege răspunsul celui mai pasionat de grătăreală şi bere, căci de asta avem nevoie: de un om pasionat, care să simtă competiţia în fiecare borboană de transpiraţie, să se bucure când simte mirosul de cărbune încins şi să nu vrea să bea berea altfel decât rece :D

Go!

10 thoughts on “Caut coleg pentru făcut grătar şi băut bere

 1. ca sa iti raspund la intrebare carnea de porc merge cel mai bine pentru ca ramane zemoasa si moale dupa ce e pusa pe gratar si daca o mai si fragezesti cu bere e perfect :)
  gratarul trebuie sa fie foarte incins si carnea sa nu fie lasata mult astfel incat sa nu se usuce

 2. Porcul domestic, sau Sus Domesticus dupa denumirea latina, este un animal mamifer din ordinul Artiodactyla. Domesticit cu 13000 de ani ÎdC, porcul este principala sursa de vitamine si minerale pentru barbati. Neil Armstrong, primul om care a calcat pe luna, in seara in care a ajuns inapoi acasa i-a spus nevestei: “Bring me the head of a pig, woman!”

  Ca sa raspund la intrebarea ta, sirbule, ma voi folosi de basmul “cei trei purcelusi” care este in fapt o opera alegorica care serveste drept ghid pentru gatirea porcului:

  Primul purcelus si-a construit casa din paie, lucru care reprezinta prima etapa in gatirea porcului dupa sacrificare: arderea parului si coacerea soricului intr-un morman de paie.

  Al doilea purcelus si-a construit casa din bete, simbolic pentru faza de afumare a suncilor.

  Al treilea purcelus si-a construit casa din caramizi, ceea ce inseamna de fapt friptura la cuptor.

 3. Io nu poci veni pentru ca duminica o sa fiu demoralizat din motive de 30 de ani + o zi. Plus ca o sa fie ai mei aici veniti pentru foarte putine zile.
  De fapt, am zis doar sa-ti las comentariu’ asta care este el, ca sa-ti relev faptul ca ai o problema la tastatura, pentru ca, dupa cum poti observa, o refuzat sa-ti ia si “fa”-ul de la finalul ui “cea” de dinainte de “de porc”. Atat. Pofta mare.
  (Si ziceai ca esti mandru de burtica?)

 4. @blogu: De fapt, ca sa fie total on-topic, ultimu purcelus si-o facut casa din caramizi pentru ca gratarele alea zidite in fundu’ gradinii…

 5. Carnea de porc e pentru barbati. (punct!)
  Carnea de porc “in sange” cu o bere rece e probabil cea mai buna “inventie” pentru barbati de la putza incoa’. :))

  Siiiiiii carnea de porc cu bere e ca o femeie uda dupa un sex.

  Anunt de pe acum ca stiu doar sa mananc si cum sa mananc, nu stiu cine stie ce in domeniul gratarelor.

  Bafta voua!

 6. la asta se pricepe aproape oricine, spun asta pt ca aveam un prieten care la gratar spunea: “oamenii se ocupa cu 2 lucruri la gratar, unii cu placutul, altii cu utilul, eu sunt cu placutul :))))”

 7. 1. carnea de porc
  2. carnea de porc
  3. daca cineva doreste carne de vita sau oaie, se aplica 1 si 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.