Argumente pro-sandale

Asta-i ca răspuns pentru Zicu (hai mulţam trăiască!), care nu pricepe de ce poartă bărbaţii sandale şi consideră că nu a primit încă un argument solid pro-sandale.

Deşi în ultima vreme parc-am evitat sandalele, le susţin din următoarele motive reale şi sincere:

1. Nu-i vorba că-ţi aerisesc picioarele, e vorba că nu-ţi împut picioarele. Nu lasă transpiraţia să se strângă-n ciorap, să clocească zeama de ciupercă şase-opt-zece ore în bombeu.

2. Sunt ca nişte şlapi, doar că nu-ţi pică din picioare aşa uşor. Acum, trebuie să fii de acord, Zicule, că şlapii-s OK. Chiar şi pe tine, om integru mascul masculin, mi te-aş putea imagina în şlapi. Că-s uşori, de vară, mai intră răcoarea la degeţel. Ei, sandalele sunt fix aceşti şlapi, cu o centură de siguranţă. Gândeşte-te cum e să aluneci cu şlapii pe o podea udă.

3. Sunt între două lumi. Când le porţi, renunţi la pantofi, de oricare ar fi ei, însă nici nu poate zice nimeni “iote-l bă şi p-ăsta, a venit în ştălapi la birt”.

4. Sunt uşor de încălţat. Majoritatea sandalelor au un sistem de prindere foarte rapidă, evitând şireturile. Lucru foarte important pentru mine, căci mi-e lene să mă încalţ şi să mă descalţ (mi se pare un efort inutil) – acesta fiind, de altfel, şi unul dintre cele şase motive pentru care sunt deranjat de normele sociale care, vezi Doamne, impun purtarea încălţămintei şi a hainelor în public.

5. Apropo tot de aerisitul picioarelor: nu e vorba că e mai bine pentru integritatea ta corporală să-ţi aeriseşti picioarele, ci e vorba că te simţi mai bine când îţi bate vântul prin talpă.

7 thoughts on “Argumente pro-sandale

  1. Daca ai sosete bune, de preferat bumbac 100%, nu transpiri deloc sau decat foarte putin, iar bumbacul asta face, absoarbe transpiratia si iti lasa piciorul uscat.

    Sandale? Serios? :) Slapii sunt grobieni pe strada, ca nu acolo le e locul, iar sandalele nu sunt deloc estetice, pielea transpira mult pt ca nu e bumbacul care sa fereasca piciorul de soare, deci balta sub talpa, prin urmare miros si aspect de peste pe uscat.

    PS Iti faci pedichiura?

  2. @Ionuţ – nu mi-o face nimeni, dar mă îngrijesc, ca orice om normal. Consider că am picioare frumoase (, fată!) şi nu deranjez pe nimeni cu degeţelele mele.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.