Iarnă românească

– Da şefu’, m-aţi chemat?
– Ia un loc, te rog. Ai idee de ce te-am chemat, Iarnă?
– Nu, şefu’, ce-am făcut?
– Eşti un prost, aia ai făcut. Eşti cel mai prost anotimp. Dintre toate anotimpurile, tu eşti cel mai român.
– Cum vine asta, şefu’?
– Uite fix aşa: ai venit la timp, la începutul lui decembrie. Ai dat o zăpadă, ai anunţat că ai venit, toată lumea a fost bucuroasă, totul bine. După aia, două luni ai frecat-o aiurea. De pe la jumătatea lui decembrie încoace, nimic. Nu tu o zăpadă, nu tu un frig, un gheţuş, nimic. Nici măcar de Crăciun, mă nesimţitule! Şi te-am rugat frumos! Măcar puţin, de Crăciun, şi încă puţin de Anul Nou. Sau măcar într-una din zilele astea. Sau măcar după, să nu se plimbe milogii ăia în tricou la jumătatea lui ianuarie. Şi acum, ca să fie treaba total românească, bagi mare pe ultima sută de metri. Să-ţi faci norma. Să nu zică nimeni că ai stat trei luni şi ai frecat-o la căldurică. Încurci pe toată lumea. Să compensezi pentru trei luni de topit ţurţurele. Tamponezi maşini, dai babe cu cracii la deal, iei prin surprindere autorităţi şi îngheţi încuietori.
– Dar, şefu’…
– Nimic, să n-aud. Să-ţi faci bagajele şi să pleci acasă. Stă după tine şi săracul ăla de Primăvară, aşteaptă să-ţi termini treaba să poată să şi-o înceapă şi el pe-a lui. Uită-te numai la el, cum stă cu bagajele-n braţe, curat, parfumat şi colorat. Şi tu?
– …
– Te rog să-ţi strângi lucrurile şi să pleci, Iarnă. Lasă tot ce faci şi du-te, să nu te mai văd.

9 thoughts on “Iarnă românească

  1. Adevaru’ e ca tocmai asta-i motivul pentru care iarnam nervi ca de fiecare data cand stau langa masina sa ma gandesc ca anu’ asta mai tre’ sa bag o valiza de bani pentru ca overachieveru’ asta-mi distruge chederele, suspensiile, ABS-ul, parbrizul si bateria…

    Da’ pentru ca Iarna o slack-uie, tre’ sa-mi caut ceva conventie de donat organe ca sa nu raman in drum cand mi-e lumea mai draga :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.