Ce năzbâtii mai fac angajatorii români

Mi-a povestit ieri o cunoştinţă situaţia ei curentă cu firma la care lucrează, un cabinet medical privat din Timişoara. Lucrează ca secretară de mai bine de doi ani la cabinetul despre care vorbim, însă – după cum e de aşteptat în România – e angajată cu contract pe patru ore în loc de opt. Deşi munceşte 8 ore pe zi, şi mult mai mult decât atribuţiile ei iniţiale, din fişa postului. În fine, e ţara în care e musai să păcălim sistemul, deci nu mă mai surprind practicile astea.

Fata asta, însă, de curând a decis că e cazul să îşi primească drepturile, cerând patronului să îi schimbe contractul de muncă, de la 4 la 8 ore. Şeful a zis OK, însă cu o condiţie: să-şi scrie demisia, nedatată, urmând ca în cazul în care fata rămâne gravidă, să completeze demisia cu o dată dinainte de cea a naşterii, ca să nu trebuiască să o susţină în concediu de maternitate. Fata a refuzat, au refuzat şi ei să îi facă contractul pe 8 ore.

Românii sunt cinstiţi.

7 thoughts on “Ce năzbâtii mai fac angajatorii români

 1. In Romania se rezolva altfel problemele: ii aduci controale in firma pana se satura sa faca curat zilnic si sa fie cu taxele platite la zi.

  Sau ii faci pe plac si apoi contesti actul. La chestia asta ii spune viciu de consimtamant; pentru mai multe informatii consultati Codul civil, art. 953 – 961.

 2. @Dan
  Sigur Dan, de aceea practicile astea sunt la 80% din firmele mici si medii din TM ca au venit de s-au saturat cei de la ITM in controale.

  Eu am avut vro’ 3 locuri de munca..da nu pot intra in detalii :D

 3. @Claudiu
  Asa, deci eu sunt naiv pentru ca am impresia ca am drepturi si ca ma agit pentru ele. Deh, sunt invechit pentru normele Romaniei moderne.

  Ce-i drept, la noi rugaciunea-i mai eficienta ca votul, si totusi, daca ar gandi toti oamenii ca tine, tara asta s-ar duce de rapa. A, da, stai…

 4. Felul în care-şi gestionează afacerea nu e relevant abilităţilor şi experienţei medicale, aşadar nu prea contează care-i cabinetul ăsta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.