Viaţa de recenzor e grea

Din dedesubturile condiţiei de recenzor, aflate de gagică de la o persoană în această situaţie*:

  • Recenzorii vor trebui să se întoarcă la adresele de la care nu au primit CNP, chiar dacă asta înseamnă să lucreze peste program (fără plată suplimentară), chiar peste programul care deja era “peste program” (fără plată suplimentară)
  • Banii promişi recenzorilor înainte de recensământ sunt magici: dispar cu fiecare zi ce trece. Anume, la început s-au promis 500 lei pentru x ore de lucru. Acum s-a aflat că, de fapt, recenzorii vor fi plătiţi “la bucată”, în funcţie de numărul persoanelor recenzate cu succes. Ăia fără CNP nu se pun, ăia care nu erau acasă nu se pun, ăia care au refuzat nu se pun. Deci recenzorii sunt acum nişte agenţi de vânzări care trebuie să-şi atingă un target.
  • Banii, care oricum nu vor mai fi cât au fost promişi iniţial, sunt din fonduri europene, deci vor veni peste câteva luni de zile.
  • Protocolul recenzorilor le cere, în caz de refuz sau de negăsire a locatarilor, să viziteze un apartament de 5 ori înainte să poată să-l declare ca eşuat, altfel eşti tras la răspundere.
  • Problema e că recenzorul care povesteşte astea (o fată de puţin peste 20 de ani) a fost ameninţată cu sabia să vină şi să nu se întoarcă, în momentul în care a încercat să recenzeze o familie de ţigani (ne vine greu să credem, însă se pare există şi ţigani violenţi). Cum poţi, în cazul ăsta, să te mai duci de încă patru ori, ca să nu fii tras la răspundere că nu ţi-ai făcut treaba?
*Nu Cristina, însă şi ea scrie un jurnal de recenzor foarte interesant de citit.

4 thoughts on “Viaţa de recenzor e grea

  1. Sunt amenzi, dar nu poți merge cu poliția peste ei decât dacă te refuză de câteva ori la rând. Asta cu țiganii cică au mai pățit-o și alții. Pe mine niște unguri m-au amenințat cu bătaia dacă le mai bat la ușă. Am dres-o când le-am zis că-s de-a lor.

  2. Azi ziceam ca am intalnit doar oameni de treaba,dar,am patit in seara asta o chestie urata rau.M-am dus la o doamna la care mai fusesem de nenumarate ori,pe care nu o gasisem pentru ca a fost pe la spital in alta localitate. Am crezut ca am avut noroc in momentul in care am vazut-o in poarta impreuna cu o persoana,nepoata,de vreo 20 si ceva de ani,care venise sa o aduca acasa.Din pacate,nepoata nu a lasat-o sa dea CNP-ul,nu ma lasa sa pun intrebarile,ca sunt fara rost,spunand ca nici nu semneaza nimic.Am vrut sa ma retrag de cateva ori,dar,am ramas la insistentele doamnei,care dorea sa raspunda si rau am facut,adica mi s-a facut mie rau la propriu.Mi-a zis ca,decat sa deranjez oamenii sambata,mai bine ma apuc de chat,m-a trimis dupa mama ei la cimitir, ba chiar mi-a luat formularele si mi le-a mototolit, vrand initial sa le rupa.Am reusit sa inregistrez o parte din convorbire si cand si-a dat seama,a vrut sa-mi ia telefonul,probabil sa-l sparga. Astea au fost doar cateva din cele ce mi s-au intamplat acolo,nu a contat ca am inca o data varsta ei.Zicea ca lucreaza la banca si stie cate se pot face cu CNP-ul.Acum ma intreb daca i-a facut cineva un control la cap…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.