Sziget – so it begins

Am ajuns.

După un drum de 4 ore jumate, din care ultima oră petrecută prin traficul budapestian, am reuşit să intrăm pe insulă cu o oră înainte să înceapă, în teorie, să cânte Prince.

Zic “în teorie” pentru că ieri a fost singurul concert în cinci ani de zile care a început cu întârziere. Şi nu aşa, timid, ci o oră întreagă de întârziere. Iar când a urcat, în sfârşit pe scenă, parcă n-a meritat anticiparea aşa tare.

După aproape o oră am plecat agale să găsim departamentele “băuturică” şi “mâncărică”, pentru că, după un drum lung, ne-au părut mult mai tentante decât ce se întâmpla în faţa a 60.000 de oameni. Ne-am gândit că sigur mâncăm şi reuşim să ne întoarcem în timp util ca să prindem oricum singura melodie pe care o ştiam de la Prince. Nu ne-am mai întors.

Altfel, încă din prima seară am cunoscut un tip din Constanţa, venit cu puştiul de vreo 5 ani la Sziget, foarte respectuos şi cu bun simţ faţă de natură, un austriac care, chiar înainte să se delecteze cu un beer-bong mişto adus de acasă, mi-a zis că şi pe la ei se zice “servus”, şi un grup de olandezi campaţi lângă noi.

Ca tehnologie, sunt surprins. Aproape toată lumea se bucură de un telefon cu Android şi există pe toată insula WiFi, atât moca, cât şi parolat. Plata se face prin cartele şi ceasuri cu NFC, iar organizarea e, ca în fiecare an, fără cusur.

De dormit am “reuşit” să dorm vreo 4 ore azi-noapte, treabă pe care o voi repeta şi în următoarele două zile. C-aşa-i în tenis. Ş-apoi revin. Cu poze, cu poveşti, cu tot ce se întâmplă aici.

4 thoughts on “Sziget – so it begins

  1. Cei care traiesc din asta au spus ca Prince a facut un show de top10. Oricum, daca ai ramas treaz pana’n patru, nu te-ai plictisit :)

    (foloseste translate.google.com/#hu|en|)

    index.hu/kultur/zene/fesztival/2011/08/10/hisztis_torpe_feher_szoros_csizmaban/

    quart.hu/cikk.php?id=6526

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.