La Bucureşti

Week-endul trecut, dacă tot am câştigat la RoBlogFest, am fost prezent – într-un mod foarte logic şi evident – la Bucureşti. Ei, logic e că, din moment ce a trebuit să merg la Bucureşti ca să iau parte la party, nu sunt din Bucureşti. Chestia asta o ştie toată lumea, în afară de, probabil, vreo doi trei cititori pentru care şi scriu această menţiune, de fapt. Iar faptul că nu sunt din Bucureşti vine deja cu nişte preconcepţii, atât ale altora faţă de mine, cât şi ale mele faţă de Bucureşti.

Cu fiecare drum de Bucureşti pe care-l fac, însă, parcă mă îndepărtez tot mai tare de energia negativă emanată de “provincie” când vine vorba de Bucureşti şi îl descopăr aşa cum e, frumos şi însorit. Nu ştiu, poate am avut eu norocul să-l văd tot în zile cu soare, când parcă lumea e mai zâmbăreaţă, dar mi-a plăcut tare. Poate am avut şi norocul să-i văd doar “miezul”, doar zona centrală, care presupun că e mai îngrijită decât cartierele periferice, dar mi-a plăcut tare. Poate am avut şi norocul să întâlnesc doar singurii oameni buni din capitală – mă îndoiesc, că nu i-am găsit pe toţi într-un loc, ci au fost răspândiţi prin toată urbea. Cu excepţia a doi indivizi (o casieră de la Spring Time care era atât de obosită, fată, la 10:30 dimineaţa) şi unul dintre barmanii de la Silver Church (care se credea mult mai simpatic decât era), traiul meu la Bucureşti a fost unul pe vătrai, ca să zic aşa. Singurele chestii cu care încă nu mă pot obişnui e felul în care, în Bucureşti, timpul tinde să se scurteze enorm (acolo “ajung imediat” înseamnă “fac DOAR 40 de minute până la tine”), cu faptul că îţi pierzi mare parte din tinereţe aşteptând ca semaforul de la trecerile de pietoni să se facă verde şi cu gălăgia stradală – un somn de după-amiază, vineri, a fost o aventură unică.

Peste toate, însă, Bucureşti e un oraş frumos – drept îi, miezul lui. Dar e frumos tare, ptiu, să nu-l deochi.

2 thoughts on “La Bucureşti

  1. Eu am fost fermecat de Capitala. Toata nebunia de acolo ma caracterizeaza! Probabil ca o sedere scurta e ok, dar mai multe zile induc nebunia. :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.