Tinerii Zilei de Mâine

Duminică, în cadrul ultimei zile a celei de-a şaptea ediţii a Festivalului-concurs de folk “Ziua de Mâine“, au fost premiaţi cei mai buni dintre cei mai buni concurenţi de la Alba Iulia. Toţi cu melodii proprii, toţi făcând parte din ceea ce Vali Şerban, directorul festivalului, a numit “a patra generaţie”.

În principiu, preferinţele publicului au fost şi cele ale juriului, eventual cu câteva schimbări în ierarhie. Fie că au fost premiile oficiale ale festivalului sau că au fost premii speciale, acordate de diverse entităţi, cam toţi concurenţii care mi-au plăcut au luat câte ceva. Recomand să ascultaţi piesele câtorva dintre ei în cele ce urmează, în filmările de la festival, toate prin amabilitatea lui Vlad Dulea.

Cosmin Vaman a fost preferatul bloggerilor, care, de altfel, am şi încropit un clasament al preferinţelor proprii. Pe lângă locul întâi la “premiile neoficiale ale bloggerilor”, a luat şi locul trei în clasamentul oficial al juriului. Mai jos, melodia “Cele mai frumoase“, live la Ziua de Mâine:

La o distanţă de o mustaţă-lumină, în topul bloggerilor poposeşte însăşi bloggeriţa-folkeriţa noastră preferată Mirona Pascu, pe care-o ştim deja cu toţii, de când tot insistă cu melodia aia cu ctrl-alt-delete :D pe la toate cântările. Aprob pozitiv.

A treia opţiune a găştii de bloggeri a fost şi trupa care a luat cele două premii de popularitate ale publicului (online şi offline), anume Icarus. Sunt doi tineri cu mult bun simţ din judeţul Botoşani, care cântă foarte, foarte mişto. Presimt un viitor frumos pentru ei.

Acum, că am terminat cu favoriţii bloggerilor, să vă povestesc despre restul câştigătorilor. Locul doi al podiumului oficial e ocupat de Claudia Ciobanu, o tânără din Cluj, care a cântat împreună cu un băiat al cărui nume, cu scuzele de rigoare, îmi scapă acum, Dan Ioniţă:

Marele premiu al festivalului a fost primit de Alexandra Andrei, o tânără din Negreşti, cu o voce calmă, două melodii frumoase, pline de feminitate.

Mi-a mai plăcut foarte-foarte-foarte mult melodia “Ne-am căutat” a lui Marius Daşcău (din Vaslui/Bucureşti), care a şi câştigat premiul special al Radio România Actualităţi, adică o sesiune de înregistrări la Bucureşti, în studiourile RRA:

Asta a fost cam tot ce mi-a plăcut. Mai sunt vreo două-trei premii, însă le-am trecut cu vederea din raţiuni personale. Le puteţi vedea, însă, la Vlad pe blog sau pe canalul de YouTube.

Festivalul-concurs “Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba, iar parteneri în organizare sunt: Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Alba Mall, Art Cafe Downtown

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.