Marele câştigător de la Alba Iulia

Fără nici cea mai mică urmă de îndoială, cel mai câştigat din tot festivalul de folk de la Alba Iulia am ieşit chiar eu. Să vă explic.

Am revăzut oameni excepţionali. Minunaţi. Uimitori. Anume, pe “băieţii din Alba”: Andrei, George, Marius şi Liviu. Eu unul nu mă mai satur de oamenii ăştia, care ar face absolut orice pentru ce-au ei, acolo, în Alba Iulia. Au fost ca nişte furnicuţe, ne-au făcut toate voile şi poftele, ca şi cum ar fost festivalul lor. Şi n-a fost; ba mai mult, nici măcar n-au mai prins pişcoturi. Iar George, săracul, atât de obosit a fost într-una din zile, că de-abia a mai putut să plece acasă să se culce.

Apoi am revăzut doi oameni pe care i-am cunoscut la Cluj: pe Bogdan şi pe Auraş. Bogdan, obişnuit al festivalurilor de gen (şi nu numai), a fost legătura bloggerilor cu artiştii. Nu ştiu cum, da’ pe toţi îi ştia. Iar Auraş, acest veşnic hater, a fost ca-cum-ar-fi sarea şi piperul întregii experienţe – habar n-avea de ce se întâmplă cu el şi cu festivalul, de ne-a înfuriat pe toţi în mai multe rânduri :))

Apoi, Alex. Pe Hoinaru l-am cunoscut astă vară la Timişoara, însă doar vag, cât să-i remarc HTC ChaCha-ul. La Alba Iulia, însă, l-am cunoscut mai bine, şi asta mă bucură din mai multe motive. Tot din Timişoara şi Cluj o ştiam şi pe colega Diana (care de altfel a şi fost timişoreancă nişte luni). Atâta s-a-nvârtit, că o vreme nici n-am ştiut că mai e la Alba, hehe. Apoi, surpriza zilei de sâmbătă, au venit Andrei, Zicu şi Florica, că doar nu era să ne lase să fim atât de aproape şi să nu ne pupe ca pe iPhone.

Am cunoscut oameni noi. Şi ce oameni! În primul rând, cel care a facilitat toată tărăşenia asta, bloggerul-muzician-doctor-chimical Marius “@make2000” Matache (cică se citeşte aşa, franţuzeşte, Mataş), ale cărui melodii nu le ştiam, însă care m-au prins din prima secundă în care le-am ascultat. Make, vezi că, dacă nu vii încoace, poate-ncep să ţi le cânt eu în zona asta :D. Apoi, împreună cu Make, a fost şi violonistul-minune al acestuia, Alex Nichita, şi fetele-minune de la ForeverFolk: Oana şi Raluca. Feri, colegul meu de cameră de altfel, e o enciclopedie folk ambulantă şi un veritabil şi competent critic. Iar Vlad, care cu bucurie m-a anunţat că el n-a uitat că trebuie să-mi dea o bere de vreun an jumate, a fost echipa tehnică a echipei bloggerilor: a filmat, a pozat, a tăiat, a urcat, a postat. Şi a avut şi chitară la el, de-am cântat până aproape de răsărit. Şi am şi băut la şpriţuri până când l-am absolvit de orice datorie :))

Şi, bineînţeles, Nebuloasa, care-a fost colega din clipa zero şi până când am călcat din nou pe pământ bănăţean.

Şi asta pe lângă toată muzica absolut incredibilă, cu eliberare treptată de cântece, de care m-am bucurat tot weekend-ul. Mulţumesc fiecăruia dintre voi pentru tot.

5 thoughts on “Marele câştigător de la Alba Iulia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.