Cinci

Astăzi a avut loc prima parte a concursului de muzică folk din cadrul festivalului-concurs de folk Ziua de Mâine, parte în care au concurat cinci artişti. Mă rog, şase, însă doi dintre ei erau trupă, aşa că-i considerăm unul singur.

Alexandra Andrei, prima concurentă, o tânără de 22 de ani din judeţul Vaslui, a cântat o piesă pe versuri de Gellu Naum şi una compoziţie proprie. Nu mi-a displăcut, însă nu m-a prins prea tare.

Ioan Mateiciuc, din judeţul Suceava, nu mi-a atras atenţia cu nimic. Laura Todică (Alba Iulia), însă, a făcut-o. O voce puternică, două piese compuse în întregime de ea, însă versuri puţin prea forţate şi bine şlefuite ca să dea credibilitate muzicii.

Al patrulea artist au fost, de fapt, doi. Trupa Icarus, din judeţul Botoşani, a cântat o muzică veselă, originală şi plăcută. Combinată puţin cu imaginea lor, contrastantă ca Stan şi Bran, le dau foarte multe şanse la premiul festivalului. Nu aşa de multe, însă, ca…

…Cosmin Vaman. Copilul ăsta a devenit favoritul meu după mai puţin de un minut de cântat. Amintind foarte tare de Dan Teodorescu de la Taxi, a cântat două piese, ambele compoziţie proprie; prima, “Românii au talent” ia la mişto rasa românească într-un mod amuzant, iar a doua e o melodie de dragoste frumoasă, frumoasă, frumoasă rău. Mi-a plăcut foarte mult şi mi-a rămas în minte versul “Cele mai frumoase picioare care ţi-au călcat inima”. Şi mi-a plăcut atât de mult, încât mă simt obligat moral să pun filmarea melodiei, cu mulţumiri lui Vlad Dulea:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TUaPqLshjtU

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.