“Ce, vrei să se golească aici?”

Asta e întrebearea pe care o primesc cel mai des când invit pe cineva să cânte la karaoke. Indiferent de loc – că-i ditamai pizzeria sau că e Little Pub, că e o cantină studenţească sau un cămin bătut de soartă, mereu se întâmplă să întreb pe cineva “hai, tu nu cânţi?” (aşa-mi place mie, să invit lumea să cânte, că doar de-aia e karaoke) şi să-mi răspundă “vaaaaaai, da’ la ce voce am io, vrei să plece toată lumea acasă?”.

Dragii mei!

Lumea merge la karaoke ca să cânte, să asculte şi să râdă. Să râdă de cât de fals cântă aia, ori să râdă de câtă pasiune depune ăla când cântă Robbie Williams, ori să râdă de cât de beată e ailaltă şi ce mişcări de American Idol are-n ea, ori să râdă de grupul ăla de fete bete care ţin musai să cânte şase la un singur microfon. Sau să cânte melodiile preferate, oricât de bine sau de prost i-ar ieşi. Sau să asculte alţi oameni cum cântă, indiferent de cât de bine sau prost le-ar ieşi.

Nimeni, dar NIMENI, nu merge la karaoke cu gândul să vadă artă muzicală sau artişti de talie mondială. Nimeni nu merge la karaoke ca la concert. Nimeni nu va pleca dacă cineva va cânta prost – pentru că, practic, nimeni nu merge la karaoke pentru muzică. Absolut toată lumea merge pentru atmosferă, pentru experienţă, pentru cele şapte shoturi de tequila pe care trebuie să le bea până să-şi facă curaj să cânte, naibii, I want to break free.

Aşadar, argumentul “nu cânt pentru că o să supăr lumea cu viersul meu inadecvat urechii critice a maselor” e invalid.

4 thoughts on ““Ce, vrei să se golească aici?”

  1. aleluia. eu sunt cunoscit la mine-n”sat” ca cel mai afon cantaret ever. adica asa de prost ca mine nu canta multa lume, dar am castigat si concursuri de karaoke because nobody gives a shit despre cum canti! :P

  2. sunt de acord. karaoke e for fun si dupa mine, ar trebui ostracizati oamenii cu voce care vin sa-si etaleze talentul pe scena:) sa ne-o lase noua!:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.