Vicii şi delicii

Eu, de felul meu, sunt consecvent în preferinţe şi fidel mărcilor pe care le consum – în unele cazuri mai mult, în altele mai puţin – depinzând de momentul exact al vieţii mele şi de anume factori de influenţă din jurul meu. Odată mi-a plăcut Nokia până la moarte, acum nu mai vreau să aud de altceva decât HTC. Altă dată eram fan ATI/AMD înrăit, acum mă doare-n dos de detaliile astea. Toate preferinţele mi s-au schimbat, de-a lungul anilor, de-a lungul evoluţiei mele, cu excepţia câtorva care intră într-o categorie aparte: viciile.

Berea – deşi am încercat cam tot ce e bere şi se găseşte în România şi în ţările învecinate, febleţea mea rămâne Timişoreana. Începând de pe vremea în care aceasta încă nu aparţinea de Ursus şi se vindea în două variante (Clasic şi Lux) şi până azi, nu beau cu mai multă plăcere o altă bere, oricare ar fi aceasta.

Ţigările – chiar dacă am renunţat la ele deja de 9 luni, am fost fidel aproape de la începuturi unei singure mărci: Lucky Strike, anume alea lights. Bine, de început, am început cu Winston cele albastre, după care am avut o perioadă scurtă în care am încercat tot ce am găsit pe piaţă, însă singurele la care m-am oprit au fost Lucky Strike lights. Şi, chiar dacă mi-am promis că nu mă mai apuc de ele, în sufletul meu marca asta va rămâne preferata mea.

Cafeaua – aici e cu două tăişuri: când e vorba de cafea “de casă”, oscilez între Jacobs şi Tchibo. Când e vorba de cafea “în oraş”, însă, încă nu îmi dau seama care mi-e “otrava”. Cred că mi-e indiferent – fie că e Segafredo, Lavazza sau Julius Meinl, parcă niciodată nu am băut una dintre mărcile astea “mari” şi să mă nemulţumească în vreun fel.

Tărie – aici am “o problemă” cu cele pe bază de anason: Jägermeister, sambuca, ouzo, absint.

Şi, pentru că sunt un megacurios din fire, sunt nevoit să întreb: care sunt mărcile viciilor voastre? Vreau să comentaţi, fiecare cu viciul lui, şi – în plus – am să şi rog patru prieteni “vicioşi” din blogosfera timişoreană să preia lista asta ca pe o leapşă (dacă vreţi, bineînţeles): Andrei, Dan, Nebu şi Raka.

12 thoughts on “Vicii şi delicii

  1. Cafea – am o slabiciune pentru Juan Valdez (e de fapt un lant columbian, insa au cafeaua proprie – o gasesc greu, dar e fair trade si e micul meu colt de rai dimineata)
    Bautura – bere beau rar, dar daca beau, beau Morte Subite (si Ursus cand gasesc, ca daca nu prea exporta Mos Martin, ce sa ma fac?), la tarie beau Tequila – Coralejo e una dintre cele mai bune (ca e reposado si nu alba) iar cu vinul, niciodata nu voi alege ceva diferit de un Cotnari alb demi-sec daca am optiuni (ca mi-e draga regiunea, nu de alta)

  2. Is it me, sau chestia asta cu “fair trade” e tot mai trendy la noi?
    Btw, cafeaua Juan Valdez poate “fair trade” in Columba pentru columbiezi, dar totusi cum e “fair trade” la noi? Ca suport eu taranul producator columbian?

  3. Sa vad.Cred ca si eu am vicii.Darle etichetez pe frime.Ciocolata(dulciurile in genral),aflarea de noi lucrusoare(as putea sa ma duc la Cancan)si enrvarea oamenilor(masaj,gadilari,etc.)Alte obiceiuri mai sunt rosul unghiilor(le rad ca pe niste aschii)si imaginatia(Lucifer si Fenrir sunt idolii mei,nu Justin Bieber si Lady Gaga).Cam atat.:)) :)) :) :)

  4. Pai si cu Becks si Carlsberg cum ramane? ..Ca alea le-ai scris la sectiunea despre tine.

    Viciul meu principal e cafeaua, mai ales dimineata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.