Am găsit nişte jocuri mişto de Android

Zilele astea am avut norocul să prind ceva mega-reduceri la vreo sută de aplicaţii din Android Market – anume, timp de 10 zile, câte 10 aplicaţii (plătite) pe zi au fost reduse la 10 cenţi, de la oricât ar fi fost. Bineînţeles că nu m-am abţinut şi am cumpărat tot ce mi-a plăcut şi tot ce am crezut că o să-mi folosească, poate, odată. Iar după ce am tras linie, am constatat că am cumpărat 33 de aplicaţii, la preţul mediu de 33 de bani româneşti bucata, în funcţie de fluctuaţia dolarului în ziua respectivă. Ceea ce înseamnă 33 de aplicaţii şi jocuri premium cu aproape 11 lei.

Ce mi-a plăcut tare (preţurile de lângă ele sunt de azi, e posibil să se schimbe între timp):

Grand Theft Auto III – ~16 lei.

Portarea totală, oficială şi aniversară a jocului GTAIII. Aceeaşi grafică, aceeaşi poveste, sistem de control foarte bine gândit, funcţionează bine şi pe telefoane, şi pe tablete. Singura diferenţă între varianta PC şi aceasta e că cea de Android nu suportă staţie de radio personalizată – în rest, e identic. E mai mare plăcerea să-l joc pe tabletă.

Duke Nukem 3D – azi şi mâine gratuit.

Portare oficială a jocului clasic care a definit, într-un fel, lumea jocurilor 3D, are exact grafica şi modul de joc al celui original. Controlul se face prin touch şi – presupun – prin taste la telefoanele care au aşa ceva. E puţin ciudat, însă, că “maneta” virtuală controlează mişcarea paralelă stânga-dreapta (strafe) şi nu ţinta.

Where’s My Water? – ~3.28 lei.

Un puzzle foarte mişto de la Disney, care mi-a adus aminte de Cut The Rope. Scopul e să ajuţi un crocodil să facă duş, ghidând apa către conducta lui. Pentru că nu aţi înţeles nimic, aici e un clip video care explică mai bine.

Toki Tori – ~3.28 lei.

Un puzzle drăguţ, cu un personaj despre care presupun că e un pui, care trebuie să culeagă nişte ouă, folosind diverse şmecherii.

Apparatus ~ 9 lei.

Singurul joc Android cu adevărat bun în genul vechiului The Incredible Machine. Fiecare nivel presupune atingerea unui ţel precis, rezolvabil prin construirea unor aparate mai mult sau mai puţin complicate. Are o grămadă de niveluri, iar Pe lângă cele implicite, există posibilitatea de a construi unele de la zero.

Fruit Ninja – ~4 lei.

Eternul şi deja clasicul Fruit Ninja, un joc în care îţi sar în faţă nişte fructe şi trebuie să le “tai” cu degetul. Mai simplu de atât nu se poate, totuşi există un risc foarte mare de dependenţă. Atât de mare, de fapt, că ăsta e al doilea Crăciun în care mă joc Fruit Ninja şi încă nu m-am săturat :)

Flick Golf – ~3.55 lei.

Un joc relaxant, 3D, în care trebuie să nimereşti o zonă cât mai apropiată de o gaură de golf (logic :), cu menţiunea că poţi afecta direcţia mingii cât timp e în aer.

Super Stickman Golf – gratuit.

Un joc foarte mişto, tot de golf, însă 2D, cu vedere laterală, tip platformer. E mişto pentru că are tot felul de upgrade-uri nebune, cum ar fi “minge care îngheaţă apa”, “minge care se lipeşte de pereţi” şi altele. După câteva niveluri, devine serios de tot şi dă bătaie mare de cap nerăbdătorilor :)

Bonus, nu e joc, însă e cel mai tare live wallpaper de sezon: Snowfall Live Wallpaper – ~3.27 lei.

Nu e tip “film”, ci chiar se mişcă în funcţie de ecran şi de setări, ştie să se lumineze în funcţie de oră (noaptea e noapte, ziua e zi) şi, din când în când, se poate vedea în depărtare zburând… Moş Crăciun :D

Alte recomandări?

UPDATE: Dacă doriţi un first-person-shooter de calitate, aveţi ocazia să câştigaţi unul aici :)

7 thoughts on “Am găsit nişte jocuri mişto de Android

  1. iti recomand o aplicatie romaneasca despre Istoria Centrului Vechi, o gasesti in Android Market sub numele Bucuresti Centrul Vechi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.