Trolling pe Google+

Deşi mă ştie toată lumea ca fan al trolling-ului (cuvântul ăsta e, practic, versiunea de 2011 a cuvintelor glumă sau farsă, pentru cine nu ştie încă), ceea ce veţi vedea mai departe este cu titlu de cercetare pentru ştiinţă şi doar pentru ştiinţă – pentru că nu sunt eu aşa un om rău pe cum ar putea reieşi din acest articol. Mulţumesc, de asemenea, tuturor celor care m-au ajutat să duc la bun sfârşit acest experiment, fără să fie conştienţi în ce se bagă, crezând doar că ajută un biet blogger să ducă la bun sfârşit un experiment. Bine, practic asta au şi făcut, însă cu ce cost? Aceştia sunt în număr de 5, anume – în ordine cronologică – Andrei Crivăţ, Daniel Sima, Cristian Florea, Alex Nu-Mai-Ştiu şi Claudiu Gabriel.

Să vedem, deci, în ce a constat acest mic studiu absolut ştiinţific intitulat “Cum să trollezi corect pe Google+. Pericole ale reţelelor sociale în 2011.”:

În primă fază, am postat pe Google+ o întrebare simplă: bă, care vrei o bere?

Cu puţin ajutor din partea Twitter, întrebarea a primit câteva răspunsuri mişto în câteva minute:

Odată cu primirea ultimului comentariu am decis că răspunsuri mai bune nu puteam primi (veţi vedea imediat de ce), am blocat comentariile la post şi am purces la trolling:


De acum sunt sigur că aţi înţeles de ce răspunsurile alea sunt mega amuzante – pentru că, odată scoase din context şi puse în altul (în afară de comentariul lui Alex, care a scăpat), tot threadul o ia într-o complet altă direcţie:

Cam asta e. Se subînţelege că n-am niciun fel de intenţie rea faţă de niciun respondent dintre cei cinci, doar că s-au nimerit să mă ajute în momentul potrivit. O vorbă veche zicea că facerea de bine-i fucere de mamă – cam asta-i situaţia şi aici. Eu sper sincer că nu v-aţi supărat, băieţi. Oricum, hai că facem să fie bine, dau şi io o bere, ceva… :D

14 thoughts on “Trolling pe Google+

  1. Cand te citesc de pe android in partea dreapta iti musca print screnurile din google plus asa ca nu prea mai prind poanta:)pune si tu un Wp touch sa vada si aifonistu si androidistu cum blogaresti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.