Preconcepţii despre IE9

Fără a începe să înşirui nume şi linkuri (pentru că am văzut pe Twitter ceea ce urmează să vă povestesc, de pe telefon, în oraş şi mi-e lene să caut acum – aşa sunt eu, puturos din fire), sunt şocat de cât de mulţi oameni încă hulesc Internet Explorer fără să îi încerce versiunile noi.

Nu zic că n-au dreptate – pentru că încă nu am de unde să ştiu – însă mă distrează de mor oamenii care deja ştiu că IE9 e în fel şi chip, deşi abia azi s-a lansat versiunea finală. Diverşi cunoscători au reminiscenţe de la IE6, fanboys Chrome sau Firefox (cel mai des Chrome – observ că Chrome e un fel de Apple al browserelor din punctul de vedere al fanbase-ului) care doar la auzirea veştii că s-a lansat IE9 o ard aiurea, cu “e de căcat, oricum” sau “da, e bun ca să-ţi descarci Firefox-ul cu el”. Glumă mai veche decât Facebook-ul, de altfel.

Din nou, nu zic că au sau nu dreptate, însă ORICE merită o şansă în lumea asta. Da, chiar şi Internet Explorer – care, între noi fie vorba, de la versiunea 8 a început să fie un browser mai mult decât decent. Eu o să-mi rezerv criticile sau laudele pentru după ce o să-l folosesc o vreme îndelungată. Deşi, nu ştiu ce să zic, că experienţa din primele 5 (cinci) minute a fost asta:

1. La instalare m-a pus să închid cam tot ce aveam deschis. Bineînţeles că am refuzat, deci m-a pus să restartez computerul.

2. Blogu-mi se vede aşa pe IE9, atât pe Compatibility Mode cât şi default:

În condiţiile în care absolut toate celelalte browsere îmi afişează blogul corect, problema e la IE, zic eu. Da’ om mai vedea, că sunt deschis la schimbări.

14 thoughts on “Preconcepţii despre IE9

 1. Da. Asta nu înseamnă decât că-codul meu, care e valid w3c, interpretat 100% corect de TOATE browserele, inclusiv IE7 şi IE8, trebuie puricat şi tweakuit pentru IE9, chestie care nu-mi lipsea.

 2. Mi-am reinstalat calculatorul in urma cu vre-o 2 saptamani. Printre altele, am zis ca sa trec si eu la IE9. L-am instalat. A mers rezonabil de bine, avand in vedere ca este inca RC.
  Din nefericire, a trebuit sa fac downgrade la IE8 dintr-un motiv extrem de practic, si anume ca internet banking de la Transilvania nu se incarca ok…
  Din fericire, a facut downgrade fara alte probleme in plus…:)

 3. La fel de prost apare si in IE6. Fa-l compatibil cu IE6 si o sa mearga si in IE9. Sper sa nu se repete experienta IE6. :)

 4. ie8 e decent?

  Deschizi un tab nou si ‘Connecting…’ dupa care incepe sa se incarce

  IE9 l’am instalat de la beta incoace – am vrut sa ii ofer o sansa (ca si firefox 4 rc de exemplu) – de fiecare data raman neimpresionat pt ca nu reuseste sa aduca nimic nou si nu e nici mai rapid, nici mai stabil, nici mai bine gandit decat chrome-ul

  Chiar si Chrome il am de la inceputuri – ofer o sansa fiecarui browser (mai putin Opera care nu prea mi’a placut si parerea mea a Apple-ul browserelor) si este cam singurul browser care nu m’a dezamagit inca.

  Heck mai nou am setat Chrome sa imi deschida fisierele PDF automat – fuck Adobe si e mai rapid si, pun pariu, mai sigur

  pace!

 5. Habar nu am cat de bun o fi ie9 dar cand ajungi sa inventezi injuraturi de dumenzei si cristosi si dai la perete ore intregi pentru ca gunoiu de explorer nu interpreteaza la fel ca restul js-urile, css si html o sa intelegi de ce e asa de hulit.
  Pentru ca sunt convins ca 90% din cei care comenteaza de browser nu sunt bunici care isi citesc mailul si nici normal users.

 6. Alte opinii despre IE9 mai gasesti si aici .

  In comparatie cu alte browsere IE9 pare OK atat timp cat nu e pe 64b.

  Cum in principiu baietzii astia nu vorbesc prostii fara sa testeze, o sa raman pe Chrome 10. Mai vad apoi cand iese si versiunea finala de Firefox 4.

 7. dacă IE9 ar fi la fel de bun şi stabil ca şi IE6, am avea un IE8 cu iz de IE7. Orice downgrade la windows este binevenit, rezultatul final fiind windows 3.1, care e cel mai tare… nimeni nu a avut probleme in windows 3.1!

 8. Cine nu sta toata ziua pe net sau nu are o legatura directa cu zona IT, stie ca de-acolo se deschide internetul (de la IE) si il foloseste ca atare.

  Iar eu care am folosit in trecut Mozilla, Firefox si acum Chrome, nu o sa folosesc IE pentru ca nu vad niciun avantaj in a-mi dat peste cap obisnuintele.

  L-am descarcat azi si mi-a placut, dar nu o sa-l mai deschid prea curand, ci doar pentru site-uri cu activex sau altele ce necesita IE.

 9. Am tot incercat IE-urile (ce de kk suna) dar browseru meu de suflet ramane firefox. Si asta nu neaparat pt securitate si/sau stabilitate ci pentru addonurile geniale care le gasesti pentru el (adblock plus printre altele).
  Stiu ca si IE9 are addonuri, Chrome parca. Dar nu se compara cu numarul de la Firefox.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.