“Bani cu puţin efort”

Tocmai am văzut promo-ul de la o emisiune cu bloggeri de la Antenă. Ştiu, cam târziu, că a trecut şi emisiunea deja, însă în week-end am avut alte îndeletniciri, poate puţin mai plăcute decât să puţăresc interneţii :)

Ce a reuşit, însă, să mă enerveze în cele 30 de secunde ale promo-ului a fost chiar sfârşitul: “cum să faci bani cu puţin efort şi multă inspiraţie”. Amu, nu-s io cel mai bine plătit J-lister din România, nici cel mai citit, însă şi mărunţişul (raportat la marii jucători) câştigat de mine din blog a presupus un efort mare. Nu fizic, că nu mă doare degetul să tastez, însă efortul e acolo: timp, nervi, probleme tehnice, bani, şpagă la ăi mari pentru un link, spam, certuri, înjurături, ruşine, succesuri şi eşece, întâlniri în offline, strâns mâna unuia sau a altuia, călătorii prin ţară – toate astea presupun un “efort” care nu-i puţin. Puţin efort depune ăla cu 100 de vizite pe zi, că nu-i pasă de ban. Puţin efort depune şi ăla căruia îi pasă de ban, însă fără “mai mult” efort, banul are să meargă tot la alţii.

Problema nu e doar aici – în toate articolele şi reportajele despre bloggeri şi blogging din presă se pune problema în felul ăsta: dom’le, ei e nişte oameni care stau toată ziua pe computer, ca toţi copiii, doar că există nişte alţi oameni care le mai dau şi bani pentru asta.

Întrebarea mea e: când faci un reportaj din ăsta, de ce nu îi întrebi şi pe ei, bloggerii, cât de uşor e?

5 thoughts on ““Bani cu puţin efort”

  1. acuma pe blogul de ieseli am 100 de vizitatori dar sigur nu-i usor si scriem 3 oameni articole. sa construiesti un blog e greu si pt 100 unici/zi mai ales daca e nisat pe un oras cu 100 de mii de locuitori :P

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.