Terapia în Arad, Oradea şi Deva!

Veşti bune pentru arădeni, orădeni şi hunedoreni*!

De la începutul lui 2012, voi putea bea berea mea preferată şi la voi, căci aud că se va găsi în Real-urile din Arad, Oradea şi Deva. Cine n-a gustat-o până acum nu ştie ce e aia fericirea. Bucuraţi-vă, că am un motiv în plus să vin mai des în zonele astea, hehe.

* e vorba îndeosebi de Deva, da’ nu ştiu cum se zice – deveni?

7 thoughts on “Terapia în Arad, Oradea şi Deva!

 1. Daveni, cu voia Sirbului…
  Dava (cetatea in epoca daco-romana)a devenit Deva (deva este camila in limba sarba)(dewa in limba bulgara inseamna Dumnezeu)(deva in limba ceha este tanar iar in limba slovaca fecioara)
  Deva are si acum o dava…
  Si apoi, deveni se confunda cu a deveni pe cand daveni este mai… civic: Arcidava, Argedava, Cumidava, Dokidava, Marcodava, Netindava, Patridava, Pelendava, Petrodava, Piroboridava, Ramidava, Rusidava, Sacidava, Sangidava, Sucidava, Tamasidava, Utidava, Zargidava, Ziridava, Zusidava : Doar o parte din cetatile dace mentionate de istorici romani…

  Este adevarat cu vremea lucrurile se mai schimba (de exemplu Cluj Napoca – Kolozsvár in maghiara ca si Déva – Deva de astazi, Hunedoara de la Huniade, nu ?

  Da.

  Traiasca beredavele mentionate de Ovi Sirbu !

 2. Scuze, berevoiti inca un pic : Lucrurile se mai schimba, nu-i asa ? O ,,beredava” se transforma usor in beretava…

  La regebere !
  Am dichisit, dixit cu reverberatie, un salut la bereta..

 3. pacat ca s-a trecut la comercialism, Terapia ar fi putut fi noua Timisoareana. O bere ce se gasea doar in cateva locatii. Daca iti pasa ce bei ai fi cautat-o, acum am sa o gasesc pe un raft in Real langa pet-urile de 2 litri de Burger sau Newmark. yey

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.