Caut sifon!

Caut o sifonărie în Timişoara (şi nu găsesc, toate sifonăriile să apeleze la mine, trololo). Serios, se prea poate să fi dispărut absolut toate sifonăriile din Timişoara, însă eu vreau să găsesc una.

Să vă explic: pe lângă bere, sunt şi băutor de şpriţ. Pică foarte bine vara sau, în general, când vreau să iau o binemeritată pauză de la bere. Şi îl fac cu ce am la dispoziţie: apă minerală (sau apă din aia ieftină, de masă cu bule) – iese bun.

Îmi doresc, însă, şi aparatul. Vreau sticla aia care scuipă cu presiune sifon, care arată într-un fel anume, special, şi care-mi oferă, pe lângă gustul şpriţului, şi aerul ăla de şpriţar. Şi îmi permite şi să-mi stropesc gagica atunci când poartă tricouri albe, dar asta-i altă poveste.

Sunt informat că în Târgu-Jiu ar mai exista cel puţin o sifonărie. Sunt sigur că şi în alte oraşe ale patriei mai există, însă nu şi în Timişoara. Cel puţin după cunoştinţele mele. Aşa că vă cer vouă, timişorenilor mei dragi, ajutorul: ştiţi vreo sifonărie în Timişoara?

15 thoughts on “Caut sifon!

  1. Ia o sticla de pa minerala la jumatate de litru, gaureste-i capacul (o singura gaura), toarna vinul in pahar, scutura sticla si stropeste vinul cu ea, anunta-ma cum a fost :).

  2. Ia o sticla de apa minerala la jumatate de litru, gaureste-i capacul (o singura gaura), toarna vinul in pahar, scutura sticla si stropeste vinul cu ea, anunta-ma cum a fost :).

  3. Intreaba si tu un vecin care are fata de spritar experimentat.

    Socrul meu cand a venit la mine m-a intrebat unde e sifonaria, ca el bea numai sprit cu sifon. I-am zis ca nu mai exista asa ceva in Bucuresti, eu nu am vazut. A plecat si in 10m era inapoi cu sifon. :)) Sunt printre blocuri, pentru cunoscatori.

  4. Mai exista si cea din Dacia, pe strada cu biserica si mai e si una in Bucovinei la o casa.

  5. eu am chiar 2 in zona :D da stau in bucuresti…sunt o norocoasa…parerea mea e sa cauti “dupa blocuri”.ai sanse sa gasesti :) bafta si pofta la sprit :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.