Reality show de groază

Am o idee de reality show de groază.

Iei vreo 10 adolescenţi între 13 şi 16 ani, toţi băieţi, toţi la pubertate, toţi cu gândul la fete, dar atenţie, toţi cu ceva defect minor care-i împiedică să-şi facă o prietenă. Nimic grav, doar chestii superficiale în ochii adulţilor, dar care pentru un copil de 15 ani e echivalent cu lipsa unui picior: coşuri, barbă care creşte neregulat, pistrui, dinţi strâmbi, ochelari pe care un hipster i-ar invidia, dar de care adolescenţii râd – în fine, chestii nesemnificative, însă care să le scadă încrederea în sine până aproape de zero.

Îi închizi pe toţi într-o casă, ca la Big Brother. Le zici că, la sfârşitul a două luni de man-training, toţi în afară de unul dintre ei va fi eliminat din concurs pe baza unor criterii care vor fi explicate mai târziu. Acela care nu va fi eliminat va câştiga, atenţie, o cină romantică cu o tipă, preferabil chiar o vedetă-adolescentă. Nu ştiu exact aici cine ar fi, că nu urmăresc mondenităţile minore din România – avem vreo echivalentă la Hanna Montana? Abramburica e pre bătrână? Mă rog, aici finisăm mai târziu.

Revenind. Le aduci câţiva “traineri” – stilişti metrosexuali şi fashionista flamboianţi, însă nu din ăia scumpi, ci cum ar veni corigenţii din branşa lor. le pui la dispoziţie săpun, şampon şi instrumente de bărbierit. Chiloţi curaţi, ciorapi flauşaţi şi începi cu ei o săptămână de “cantonament” ca la Alege ASIA. Le explici reguli de igienă, îi înveţi cum să se bărbierească şi pui flamboianţii să le explice şi unde anume să se bărbierească, ca să nu transpire ca un câine.

La sfârşitul celor două luni, după ce i-ai învăţat de toate, le zici să se pregătească bine de tot, că urmează eliminarea şi, imediat după aia, cina romantică. Ce nu ştiu ei, însă, e că în noaptea dinainte le-ai luat toate lamele de ras, le-ai amestecat între ele şi le-ai pus înapoi, în ordine aleatoare. Iar întâlnirea o va câştiga ăla care la sfârşitul zilei nu se umple de eczemă sau de coşuri.

Iar emisiunea se va chema “Schimb de lame”.

3 thoughts on “Reality show de groază

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.