PRbeta 2011 – frumos, dom’le!

Chiar dacă n-aş fi prieten cu fetele care-au pus proiectul PRbeta şi evenimentul de ieri pe picioare (tartorele şefe Nebu şi Cristina, împreună cu minunatele Corina, Diana şi Oana) tot aş fi fost de părere că e cea mai mişto conferinţă la care am luat parte până acum. N-oi fi fost eu la enorm de multe, însă a bătut, de exemplu SMS-urile din Timişoara şi Cluj. N-aş putea să pun degetul exact pe factorii care mă fac să zic asta, însă cred că are de-a face cu faptul că aici am fost bombardat cu informaţie pertinentă, studii de caz relevante şi, în principiu, a fost mai închegată decât celelalte, care – deşi interesante – mi-au lăsat un gust de “scurt moment publicitar” la mai mult de jumătate din prezentări şi speakeri.

Pe scurt, aventura mea cu PRbeta (dacă preferaţi pe larg, atunci pe Şmen găsiţi cel mai complet live coverage al evenimentului, făcut de Alex):

– s-a pus foarte mult accent pe relaţiile dintre PR şi bloggeri, cu sfaturi din fiecare tabără pentru cealaltă. Jurnalismul a fost destul de puţin reprezentat.
– în general, sfaturile primite de bloggeri sunt: faceţi-vă PR, construiţi-vă o reputaţie şi o pagină de About, un portofoliu, scrieţi articole pozitive, stabiliţi-vă nişte principii, ajutaţi-ne cu evaluări ale campaniilor, numere, statistici, unelte de analiză, alea.
– sfaturile primite de oamenii de PR: plătiţi la timp, respectaţi-ne munca, abordaţi-ne cu decenţă
– polemica zilei a fost “se dau sau nu la review advertorialele”? Raluxa zice că da, Arhi că nu (eu nu mă pronunţ – n.ed.).
– cică n-ar fi tocmai OK să aştepţi să-ţi pice în poală campanii, ci e mai sănătos să te duci să-ţi cauţi clienţi. Angajez om de vânzări.
– când îţi legi imaginea, ca blogger, de un brand, există o foarte mare posibilitate ca asocierea asta să rămână întipărită în minţile consumatorului pentru foarte multă vreme.
– traficul unui blogger nu e chiar prima prioritate – ci influenţa şi relevanţa.
– omul de PR pe online, în 2011, e practic mai mulţi oameni la un loc.
– cică romgleza ar fi o problemă în online-ul românesc. Domnule Socaciu, aveţi cuvântul.
Redescoperă România e un proiect mamut care se bucură de un succes răsunător, dovedit prin numere.
– PR-ul pe Facebook (cu un studiu de caz pe un bar/club din Timişoara) se face cu bun simţ, căldură şi fără rigiditate.
– ego-ul e cea mai mare problemă în relaţiile blogger-PR – de ambele părţi.
– s-a pornit o licitaţie în toată regula pentru un borcan de murături de Baia Mare, etichetat Trilulilu. Cineva a zis că dă 1000E pe el, sunt curios cum a rămas.
– azi, Status Pimp împlineşte doi ani, ocazie cu care au desenat un infografic frumos. N-are legătură cu PRbeta – în afara faptului că au fost sponsori – dar mi-s dragi şi le doresc toate cele bune şi pe viitor.

Aşadar, la mai mare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.