Hostel Costel, în Timişoara

Acum doi ani am căutat de nebun un hostel în oraş, pentru nişte amici veniţi de pe alte meleaguri. După ce am căutat două zile am realizat că, de fapt, în Timişoara nu există aşa ceva. Asta până acum trei luni, când s-a deschis Hostel Costel.

Da, locul e la fel de şugubăţ pe cât sună.

Aduce a Scârţ (adică e decorat “alternativ”, handmade, neo-retro, alea) şi e o casă enormă, din aia veche, într-o zonă liniştită dintre Bega şi Parcul Poporului. Încă de la intrare te întâmpină, pe peretele din stânga, un poster Pulp Fiction, iar pe peretele din dreapta unul cu Bob Marley în exerciţiul funcţiei. În afară de o singură cameră de două locuri, restul sunt de 7 şi de 9 paturi supraetajate (românul nu e obişnuit cu conceptul de “hostel”, făcându-şi cruce şi scuipând în sân când aude că nu doarme singur în cameră). E curat, colorat, frumos, iar patronii sunt mişto tare, lejeri şi flexibili.

Sâmbătă am reluat acolo vestitele seri de jocuri în dulcele stil caracteristic bloggeristic timişoristic, şi spre bucuria mea ne-am strâns o grămadă dintre cei de acum unul-doi-trei ani. A fost şi Raka, a fost şi Ovidiu, a fost chiar şi Bloodie, care credeam că ne-a uitat complet. Dintre noutăţi, ne-au bucurat cu prezenţa oamenii de la Timişoara.ro. Ca bonus pentru mine, am cunoscut doi engleji mişto, veniţi pentru a doua oară în Timişoara (prima oară veniseră din Londra cu bicicleta), special pentru TMbase (care a fost, între timp, anulat). Pentru mine au fost ca aur, că au ştiut să-mi zică mai multe chestii interesante despre nişte trupe care-mi plac decât aş fi putut citi pe Wikipedia.

În fine. E mişto – dacă sunteţi de prin alte părţi şi vreţi să veniţi în Timişoara, iar conceptul de hostel vă e familiar şi vă bucură, eu zic că merită tare de tot să vă cazaţi aici. Chiar şi iarna, că e căldurică.

3 thoughts on “Hostel Costel, în Timişoara

  1. Cum niciun hostel? Dar Freeborn? pe str. Patriarh Miron Cristea?…

    Totusi, vazandu-le pe amandoua, Hostel Costel are mai multa personalitate, dar in principiu, au aceleasi facilitati.

    Si da, intotdeauna cunosti straini in hostel-uri. Ultima data, am cunoscut un mexican cu domiciliul in Olanda si un om de stiinta neamt care milita pentru cocalari. Interesante combinatii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.