Dau o bere

Timişorenilor.

Cum-necum, m-am învârtit “ca băieţii” de un bax de Grolsch. După cum majoritatea ştiţi, însă, în ultima lună jumate am evitat berea în favoarea şpriţului, alegere care face parte dintr-o acţiune amplă (şi de succes, până acum) de slăbire a Sîrbului. Că vine imediat Crăciunul şi risc să fiu tăiat. Mai mult de atât, toată gospodăria în care gospodăresc e la cură, având încă în frigider două beri albe, de la ultima vizită în Budapesta. Nedesfăcute, dacă vă vine să credeţi.

În condiţiile astea, ce să fac eu cu bericica asta? O dau. Timişorenilor, că e la îndemână. Dar cum am doar un bax, îl dau unui singur om, că doar n-o fi să-l împart, să dau cu ţârâita. Pentru asta, vreau ca doritorii să comenteze la acest articol cu un fapt interesant despre Timişoara. Istorie, secrete, legende urbane, orice – ce consideraţi interesant, aia scrieţi. Voi alege câştigătorul pe criterii pur subiective, că aşa, pe fugă, n-am stat să gândesc un sistem de arbitraj – comentariul care îmi va plăcea cel mai mult (cel mai interesant fact, cea mai surprinzătoare chestie pe care n-o ştiam, whatever) ia baxul. Ca să nu ziceţi că n-am făcut nimic pentru voi :)

Concursul e unul fulger şi durează până azi (28 octombrie 2011) la ora 20. Voi alege un câştigător, voi face un update la articolul ăsta, voi trimite un mail bericitului şi mă voi coordona cu dumnealui sau dumneaei.

Update: câştigătorul e tizul Ovidiu U, cu comentariul ăsta. Felicitări bericite!

Şi, fără legătură cu baxul de mai sus, dar fiind vorba tot de Grolsch, diseară de la ora 23 are loc un party Grolsch în Timişoara, intitulat Under Distracşăn.

Are loc la Hala UTT (prin spatele pieţii Badea Cârţan, pe malul Begăi, puţin mai sus de vechea fabrică 1 iunie). Cântă Murphy Jax, The Model şi Indie Jules, intrarea e liberă, însă pe bază de invitaţii descărcabile de pe site-ul evenimentului. Pe lângă muzică, comunicatul zice că vor fi efecte vizuale de stă mâţa-n coadă, jocuri interactive mişto şi graffiti live.

Ce nu zice comunicatul, însă am auzit eu din surse (sper) credibile, e că toată berea va fi din partea casei. Nu-i o informaţie oficială, dar e “pe surse” şi am încredere că nu o să vă induc în eroare.

17 thoughts on “Dau o bere

  1. Doar un lucru surprinzator nu stiu.
    Dar timisoara e minunata.
    Avem politisti toleranti care nu tzipa cand ma dau pe contrasens cu bicicleta, avem Verde(tot pentru biciclete), avem vatmani care opresc intre statii ca sa-mi culeg faru de la tzoagla dintre sine.
    Avem ghizi uimitori care stiu sa ne zica chiar si de bordeluri antice din Traian, avem sifonarii de pe vremuri (in Dacia), avem jde’mii de piste pentru biciclete, cel putin 10 parcuri demne de vizitat, 3 teatre in diverse limbi si o gramada de birturi accesibile unde poti sa te faci mut sau sa dai din cur pe o apa plata.
    Si toamna, Timisoara e de senzatie!

  2. Timisoara e orasul in care principele Eugeniu de Savoya a luat cea mai inteleapta decizie: “sa faca prima fabrica de bere din Romania” :)

  3. Rudele de gradul I au voie sa participe?

    Timisoara e orasul care mi-a dat viata si orasul care a facut din mine OM!

  4. Francesco Illy, pe numele lui adevarat Ferenc Illy, ala cu cafeaua aia faimoasa cu patratelul rosu si inventatorul primului espressor automat, s-a nascut in Timisoara.

  5. Stiu ca a trecut concursul dar mi-am amintit o chestie. Exista un mic ghid despre revolutie, numit “Revolutia din 1989, pe scurt”. Deliciul il face mesajul aflat in partea de jos a primei coperti
    “Carte publicata in Timisoara. A nu se confunda cu MASCULATURA publicata in Bucuresti”. Asta-i pentru mentinerea luptei de la distanta provincie-capitala ;))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.