Clujul, brandurile şi ardelenii

Am pierdut primele trei vizite din turul mărcilor clujene din acest week-end. Din motive bine întemeiate, deşi mie şi altor ne-a plăcut să glumim că eu am venit la Cluj doar pentru mâncare şi băutură. Iar în prima zi chiar a părut să fie aşa, pentru că, dacă am lipsit de la vizitele la Jolidon, Farmec şi Vitacom, am ajuns la fix pentru prânzul de la Memo 10 (restaurantul primăriei clujene), după care am continuat cu Napolact şi cina la Ludwig Bavarian Bierhaus.

La Napolact a fost şocant, în sensul bun al cuvântului. Când am auzit “vizităm fabrica”, mă aşteptam, ca toată lumea de altfel, să fim duşi într-o clădire enormă, sterilă, cu şpe linii de producţie, roboţi, maşinării şi lumină multă. În schimb, am fost la Ţaga, “divizia brânză” a Napolact. Aici se fac brânzeturile “nobile” ale brandului, anume Năsal, Alpina, Montana şi încă una pe care am uitat-o. Ce e special aici e că, după ce treci de camerele de pasteurizare şi de presare, intri în grotă. Aici, zic oamenii locului, se maturează brânza în acest fel de câteva sute de ani, căci peştera asta are înăuntru o bacterie unică, care oferă brânzei un mucegai nobil, special. Şi delicios.

Ziua de sâmbătă am început-o vizitând Banca Transilvania. Mai întâi clădirea de birouri, după care sucursala centrală, prima, cea înfiinţată în 1993, pe bulevardul Eroilor. Aici am fost puţin depăşit de situaţie, însă cel puţin Gaben s-a simţit în lumea lui, că a pus tot felul de întrebări antreprenoriale directorilor de-acolo. Căci aparent BT e în primul rând o bancă pentru întreprinzători şi abia apoi pentru persoane fizice. Au luat naştere tot felul de inside jokes pe care nu le-ar pricepe nimeni din afara turului, dar la auzul cărora participanţii vor hăhăi multă vreme de-acum încolo. 545, 60, 93, 33, măi.

A doua oprire a fost la Gimmy, care e cea mai mişto sală de fitness din câte am văzut. Şi am tot văzut vreo trei, hehe. Trecând repede pe lângă tot ce ne-a povestit Liviu despre misiunea Gimmy (care e să creeze o cultură a sportului în România la oamenii “normali”, fie că au 25, 45 sau 60 de ani, fie că au 45 sau 145 de kilograme), sala m-a dat pe spate cu totul. Începând de la culorile pereţilor, continuând cu vestiarele şi băile, cu sistemul de rezervări, cu încăperile enorme, și mai ales cu toată aparatura de acolo. Şi ne-am şi jucat niţel. Singurul meu regret e că încă nu există Gimmy în Timişoara, dar Liviu se laudă că va deschide câte un Gimmy atât în Timişoara, cât şi în Bucureşti, în primăvara lui 2012. Ceea ce nu poate decât să-mi bucure burtica şi abonamentul VIP la Gimmy primit ieri şpagă de la moguli.

După ce am luat prânzul la Campionatul de gătit în aer liber din curtea Polus, am fugit fuga fuguţa la celălalt mall al Clujului, anume Iulius, pentru că eram aşteptaţi la Starbucks, care ne aşteptau cu o degustare de cafea şi cu vestea că-şi lansează contul de Twitter şi cel de Facebook. Mai pe seară am luat o preaminunată cină la preaminunatul hotel care ne-a găzduit timp de trei nopţi (care e, din nou, unul dintre cele mai faine hoteluri în care am stat în ţară sau afară).

După care turul a continuat cu ultima oprire, unde altundeva decât la Fabrica de Bere Ursus, care-i mai mult local decât fabrică. Unde am început timid să servim nefiltrate ursoase, seara devenind, foarte rapid, legendară. Practic, s-a cântat într-una, s-a “trollat” (măi copii, va trebui să vă explic detaliat ce-nseamnă să trollezi, că prea lejer folosiţi cuvântul ăsta) şi s-a plecat târziu. Bine, ăi mai tineri, că eu am plecat înainte de miezul nopţii, ca un ramolit ce sunt.

Măi oameni buni, io vă mulţumesc pentru un week-end de excepţie. Vă doresc cât mai multe evenimente de succes, şi pentru că ştiu ce onoare a fost pentru voi să mă aveţi acolo, vă zic încă de pe acum că nu o să mă supăr dacă mă chemaţi şi-altă dată. Trololo.

Cluj Brands Tour este un eveniment organizat de TVDeCe cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca.

SPONSORI OFICIALI: Banca Transilvania, Napolact, Vitacom, Farmec, Jolidon, Ursus si Trilulilu

PARTENERI: Best Western Plus Fusion Hotel, Autonom, Ludwig Bavarian Bierhaus, Starbucks si Webfactor.

2 thoughts on “Clujul, brandurile şi ardelenii

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.