Bravo, Timişoara!

cupa

Sâmbătă după-amiază m-am bucurat să urmăresc pe Twitter cum Timişoara câştiga Cupa, în faţa a 6000 de oameni (şi a câtorva bloggeri, hehe). Este vorba de echipa de rugby RCM Universitatea de Vest Timişoara, care a câştigat finala Cupei României la Rugby “Roşia Montană Gold Corporation”, în faţa echipei din Baia Mare, cu 32-10. Un scor bun, aş putea adăuga Smile

Cum n-am putut fi prezent, am trimis un reprezentant bucuros să vadă meciul, care s-a şi grăbit să-mi trimită un guest post aproape chiar de la faţa locului. E vorba de Norian, una dintre feţele noi din “peisajul” blogurilor timişorene. Ce a văzut el, cu ochişorii lui, mai jos:

 

Dintr-o dată, sute de particule albastre de confetti au fost împroșcate deasupra jucătorilor, iar din tribune s-a auzit de nenumărate ori “Cupa e în banat”! Eu, în tribună, mă țineam de după umeri cu vreo trei necunoscuți și răcneam cam cât mă țineau baierele.

Magic! E un sentiment atât de autentic, susții o echipă și ea chiar câștigă.

În fine, să întoarcem timpul înapoi puțin ca să vedem cum am ajuns aici. Dimineața, 5:30, sună ceasul,  nu trebuie să uit să pun ceva de mâncare și să îi spun jumătății mele că plecăm cu 15 minute mai devreme  ca să fiu sigur ca nu întârzie. Ajungem la autocar și ne îmbarcăm, conduși de mâna forte a Cristinei, evident apare și întrebarea “Suntem toți?” și evident cineva o dă pe aia cu “să ridice mâna sus cine lipsește”.

Mergem, mergem, mergem și într-un final ajungem. Nu știam eu mare lucru despre rugby, singurele lucruri care ajunseseră la urechile mele erau:

1. E un sport bărbătesc

2.Rugby-ul este un sport de bădărani practicat de gentlemani

Pot să vă spun acum în schimb că e mult mai mult în spatele acestui sport. După fluierul de start, când încă nici nu mă dezmeticisem, văd că toți jucătorii se opresc, unul șutează balonul și tabela se modifică spunând condescendent Timișoara – Baia Mare 0-3. Am spus în sinea mea “Asta a fost!” așa că m-am așezat și am început să mănânc urmărind meciul din ce în ce mai sceptic. DAR la un moment dat un jucator de-al nostru pornește o cursă fantastică, trecând printre jucătorii adverși ca printre jaloane și pe măsură ce înainta, eu ma ridicam încet încet îngânând mai mult pentru mine “Hai, Hai, Hai” doar că în final să urlu cât mă țineau plămânii “Biiiiiiiiine!!!”, tocmai experimentasem primul meu eseu.

Am uitat și de mâncare și frig, am uitat până și de faptul că eram cu Ea acolo, eram absorbit de modul cum jucau ai noștri.

Ah, ce sentiment autentic iți oferă victoria favoriților! Timișorenii au dominat net partida, practicând un rugby dinamic și atletic. În prima repriză jocul galben-albaștrilor a fost ireproșabil, cu pase precise, apărare organizată și acțiuni personale devastatoare.

În a doua repriză Baia Mare a jucat dur, dar apărarea timișoreană a fost la înălțime.
Cuvintele sunt chiar de prisos, scorul final a fost 32-10, jocul a fost magic…
Inclusiv la capitolul suporteri, “ai noștri” s-au impus, galeria a primit întăriri din partea echipei de bloggeri și din partea Politehnicii, gruparea MCMXXI fiind prezentă în tribună.
Am avut steaguri, am avut bannere, am avut până și vuvuzele, ce mai, am fost demni de campionii noștri.

Ce sentiment excelent să vină cupa în Banat, ce sărbătoare cumulată având în vedere că în 4 Decembrie se aniversează 90 de ani de  Poli Timisoara, ce … fain.
Campionii sunt așteptați de către suporterii timișoreni cu torțe și urale. Să înceapă petrecerea.

SUNTEM MÂNDRI DE VOI!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.