Diplomaţii de Facebook

Un banc vechi zice că dacă un diplomat zice “da” înseamnă “poate”, dacă zice “poate” înseamnă “nu”, iar dacă zice “nu”, nu mai e diplomat*.

De când vrăjitoresc pe la bar, fac evenimente pe Facebook, la care invit lumea. Nu am date exacte, căci nu s-a pus nici dracu’ să le numere, însă observ un trend: la fiecare eveniment există între 10 şi 20 de oameni care apasă pe “maybe attending” (adică “s-ar putea să vin”) – însă niciunul nu vine. Chiar fără excepţie, din câte am observat.

Deduc, din asta, că oamenii ăştia sunt diplomaţi în felul lor. Bine, nu ştiu exact care e logica (“hai că-i zic că poate vin, că poate dacă îi zic că nu vin îi rănesc sentimentele”), însă sunt diplomaţi. Diplomaţi de Facebook.

Mă întreb dacă proporţia diplomaţilor de Facebook este apropiată de proporţia reală din viaţa de zi cu zi – căci, dacă e, atunci Facebook-ul poate deveni o unealtă de apreciere a personalităţii oamenilor: inviţi omul la ceva eveniment obscur, poate inexistent, şi vezi dacă zice “nu” sau “poate”. Dacă zice “poate”, ştii clar că atunci când îi ceri banii înapoi şi zice că “hai că vedem cum facem”, nu-i mai vezi. Şi că, dacă zice nu, ştii clar că te poţi baza pe el să-ţi dea un răspuns clar la întrebările pe care i le pui.

Mai nasol e cu ăia care răspund “da” şi n-ai la ce eveniment să-i duci, de fapt.

______

*pe când o fată dacă zice “nu” înseamnă “poate”, dacă zice “poate” înseamnă “da”, iar dacă zice “da”, nu mai e fată

6 thoughts on “Diplomaţii de Facebook

  1. ai verificat si daca cei ce spun ca vin chiar sunt prezenti la eveniment? am vazut si eu ca vor participa oameni din iasi sau constanta la evenimente din sibiu. hei, nu ma supar daca spui ca nu vii!

  2. Si aia care dau Attending, vin? Sau apasa si ei butonul ala pentru a-si da maxima importanta? Eu dau Attending numa’ cand stiu ca merg sigur, daca stiu clar ca nu ma duc nu ma incurc cu Maybe, is sincera.

  3. Hmmm… tinand cont ca sunt unul dintre aia care mai dau Maybe din cand in cand si nu apar totusi, tin sa iti spun ca atunci cand dau Maybe, chiar asta inseamna: nu stiu inca daca o sa vin sau nu.
    Dar povestim noi despre asta pe viu, in Pub :)

  4. La tine nu am dat sigur ca nu am primit invitatii dar sa iti zic de ce dau eu maybe la evenimente.
    Pentru ca imi apar in google calendar si implicit pe telefon.
    E ca un fel de reminder sa stiu ca acolo, la ora x e ceva. Bine, trebe si umpic de interes ca doar nu zic poate la orice.

  5. Sunt de acord cu Crinuta. Eu daca merg sigur, atunci merg. Dar daca nu sunt sigura ca pot sa ajung, prefer sa nu dau attend. Pe urma ma suna prietenii si zic “ai dat attend, ce tare, ne vedem acolo” si eu raman asa :-|
    Daca dau not attending si totusi pot sa merg…? eh se poate si asa. Dar daca dau not attending, nu mai apare evenimentu la noutati si poate uit, desi as avea timp :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.