Refresh!

După ce am fost weekend-ul ăsta la Budapesta, am ajuns la o concluzie: dacă aş avea resursele necesare, aş da un refresh turismului timişorean. Aş organiza un “sightseeing tour” cu program regulat. Şi l-aş face atât pe străzi, cât mai ales pe Bega, dacă tot se laudă autorităţile locale că devine navigabil. Ar fi o “bărcuţă” cu vreo 50 de locuri, în care ai primi o cască în care ţi se povesteşte istoria mai mult sau mai puţin recentă a oraşului, poveste sincronizată cu locul din oraş în care tocmai te afli. Exact ca-nspre apus.

Ar fi o călătorie de o oră. Ar pluti încet de la podul de lângă parcul “Stonehenge” (naiba mai ştie cum îi zice de-adevăratelea) şi ar merge, încet, pe Bega. Ai vedea fostele fabrici, ai vedea cea mai modernă piaţă din Timişoara. Ai vedea un cartier nou, unul liniştit şi ai vedea un parc. Ai vedea Parcul Copiilor şi faleza pe care se plimbă studenţii. Seara ai vedea cluburile de pe mal şi ai putea servi un citro la berăriile cu port. Ai merge până în celălalt capăt al Timişoarei, la vechiul port, şi te-ai întoarce de unde ai plecat. Nu-i chiar Dunărea Bega asta, însă un tur de o oră tot poate susţine.

Momentan, însă, doar vise. Cu toate astea, articolul ăsta îl scriu într-un anume context: proiectul Pepsi Refresh. E un concurs ce are loc pe pagina de Facebook a Pepsi România. Concurs de idei, mai exact.

Anume, ce ai face ca să dai refresh vieţii tale urbane? Ce ai schimba? Ce ai adăuga? Ce ai şterge, dacă ai putea, cu radiera? Poate nu-ţi plac băncuţele din vreun parc sau poate nu-ţi place cum se îmbracă prietenii tăi. Poate că parcările de lângă blocul tău sunt perpendiculare pe bordură şi ai vrea să le faci oblice. Poate vrei să schimbi ceva la locurile în care te distrezi sau locurile în care te relaxezi.

Pepsi oferă 20.000 de dolari ca să-ţi pui ideea în practică. Trebuie să o exprimi cum ştii tu mai bine: în scris, prin poze, filmări, prin muzică. Cum vrei tu, probabil că şi dacă o mimezi astfel încât să o faci bine înţeleasă şi cunoscută poţi fi ajutat de Pepsi să o pui în practică.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=Bjm9sODKznc

Ideea e următoarea: de astăzi şi până în 19 octombrie îţi înscrii ideea prin intermediul aplicaţiei de Facebook din pagina PepsiRomania. Apoi, toate ideile au o săptămână pentru a fi votate, la sfârşitul acesteia făcându-se un top 100 al acestora. Apoi, până în ultima zi a lui octombrie se vor vota şi acestea, pentru a se face un top 10. Aceste cele mai populare 10 vor fi prezentate comisiei de jurizare (compusă doar din oameni mişto: Cabral, Dobro şi Cristina Băzăvan) care va alege ideea câştigătoare a 20.000 de dolari. Pe lângă asta, în fiecare săptămână vor fi premii constând în hanorace urbane şi rucsaci urbani pentru cei mai activi comentatori şi votanţi.

Aşa că 3… 2… 1… idei!

3 thoughts on “Refresh!

  1. Un mare Bravo celor de la Pepsi pentru acest proiect. In state a avut foarte mult succes si au ajutat foarte multe persoane. Sper sa se intample acelasi lucru si la noi :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.