Statul şi etnobotanicele

Circulă azi o campanie anti-etnobotanice pe Internet. Pentru edificare, vedeţi afişul de mai jos – e unul dintre cele două pe care le-am văzut azi. Nu are rost să-l pun şi pe celălalt, că doar personajul diferă, în rest e totul identic – mesaj, poziţie, poză etc.

Aşadar, priviţi şi apoi citiţi mai departe:

Foarte mişto: în sfârşit o campanie mişto, care vine din partea statului român, împotriva etnobotanicelor. Fără imagini cu copii morţi, puşcărie şi vieţi irosite felând interlopi în port pentru o punguliţă de Special Gold. Scurt şi la obiect: dacă bagi etnobotanice, eşti mai prost ca o vacă.

Toate bune şi frumoase. Doar că exprimarea “spre deosebire de tine, vaca ştie ce iarbă să consume” sugerează destul de fără perdea faptul că există iarbă şi iarbă. Iarba rea (din holde piară) fiind etnobotanicele, iar iarba bună rămânând a fi subînţeleasă de fiecare în parte, deşi mă îndoiesc că e vorba de gazon.

În condiţiile date, care dintre următoarele afirmaţii este adevărată?

a) Ministerul Administraţiei şi Internelor împreună cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti nu sunt de acord cu etnobotanicele, însă sunt de acord cu cannabisul
b) e vorba chiar de gazon, Ministerul Administraţiei şi Internelor împreună cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti sugerând ca actualii consumatori de etnobotanice să nu mai consume mizerii şi să… pască?
c) această campanie NU este lansată de Ministerul Administraţiei şi Internelor împreună cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti.

Discutaţi, vă rog.

10 thoughts on “Statul şi etnobotanicele

  1. Dupa cum se vede in articolul jurnalul.ro ( http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/ministerul-de-interne-ne-face-vaci-prefectura-ne-pune-iarba-in-gura-vezi-cum-arata-afisele-campaniei-impotriva-etnobotanicelor-592519.html ), Prefectura Bucuresti isi asuma aceasta campanie, deci varianta “c” pica. E clar pentru toata lumea ca autoritatile au ajuns la limita puterilor, din moment ce au recurs la o astfel de abordare. Abordare corecta, din punctul meu de vedere, daca si legislatia ar fi mai permisiva. Altfel, useless. Numarul consumatorilor de etnobotanice s-ar reduce semnificativ, daca cei in cautare de senzatii tari ar avea acces la variante naturale. Din pacete, puterea nu va risca cu o astfel de initiativa legislativa, atat timp cat tinerii, care sunt singurii care s-ar bucura de o astfel de masura, nu ies la vot. Votantii clasici le-ar sari in cap si i-ar penaliza.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.