O ţară de altruişti

Mă uit la Românii au talent pentru prima oară – nu pentru că aş fi eu hipster, ci pentru că asta a fost prima oară când am fost aproape de un televizor de când a început emisiunea. Am şi votat, ca să nu ziceţi că m-am uitat degeaba, fără să bag niciun ban în buzunarul ProTV.

Tocmai a trecut momentul “ce ai face cu banii dacă i-ai câştiga?”. Nu ştiu câţi bani sunt, dar mi se şopteşte în cască suma exactă “o sută şi ceva de mii” – nu ştiu dacă de lei sau de euro sau de dinari. În fine, nu contează; ce contează e ce ar face concurenţii.

Unul ar dona banii nuştiucărei cauze, altul ar da banii industriei barurilor, altul ar plăti 1000 de borcane de lacrimi de ţigancă pentru norocul virginelor poporului român.

Nimeni – dar NIMENI – nu ar zice ceva sincer. Fraţilor, sunteţi români. Chiar şi cu talent, sunteţi români. Muriţi de foame atât de tare încât o ardeţi pe la televiziunile private, sunt absolut 100% sigur că, dacă aţi avea 100.000 de ce monedă vreţi voi, mai întâi v-aţi pune viaţa la punct, apoi poate v-aţi ajuta rudele de gradul I şi II să plătească o rată, abia apoi aţi da de băut şi restul de 100E i-aţi dona unei cauze nobile. Nu există român care să treacă de la spălat maşini – sau pahare sau website-uri sau orice – la 100.000 de euro şi să îi arunce pe fereastră pentru o cauză mai bună.

Sau, mă rog, poate o fi unul, dar nu TOŢI. Nu ABSOLUT TOŢI FINALIŞTII de la o emisiune cu talente.

IMPOSIBIL, dragilor.

3 thoughts on “O ţară de altruişti

  1. Hai mă că a fost puștoaica, Rebeca, de vreo 7-8 ani care a zis că investește în ea. Fără bălării, donații și alte tâmpenii.

  2. pana la urma toata emisiunea e de o mare ipocrizie. protv-ul face banii de pe urma unor oameni cu probleme. faptul ca se strang 100.000 de euro ce nu sunt nici macar de la protv nu inseamna mai nimic. se pare ca e un trend in televiziune sa faci imagine de pe urma celor cu probleme. oare cat de jos mai pot merge ma intreb …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.