Inadmisibil, domnule!

Încă o mostră tristă de jurnalism de calitate: a apărut în Adevărul o ştire conform căreia un timişorean a fost prins cu iarbă la festivalul EXIT din Novi Sad (Serbia, pentru cei cu deficienţe de geografie). Doar că… tânărul ăla e indignat. Mai mult, Adevărul e indignat! Mai mult, Zoltan Varga, “critic muzical” timişorean, e indignat şi el! Că ce, la Sziget nu te caută de iarbă, decât aşa, la mişto. Şi că de ce ne-au căutat şi în pachetele de ţigări? Herp derp!

Eu nu pot înţelege cum vine asta. Te duci undeva unde ştii clar că sunt interzise drogurile (pentru că afli de pe regulamentul de pe site-ul festivalului, de pe diverse pliante şi de la faţa locului, plus că ştii pur şi simplu că în majoritatea ţărilor lumii e interzisă iarba). Eşti arestat pentru că, nu-i aşa, ai 22 de ani şi ce-i aia lege frate, că doar e festival. După aia te întorci în România şi faci scandal că de ce te-au pedepsit sârbii pentru nerespectarea unei legi clare? Şi vii cu argumente că “în alte părţi e mai libertin”. Ştiu şi eu cum e în alte părţi şi ştiu şi cum e la EXIT an de an: peste jumătate din participanţi sunt britanici, majoritatea drogaţi, că nu-s în UK şi-şi permit. Nu o dată m-a oprit unul să mă-ntrebe, cu cel mai frumos accent de Sheffield “do ya know where I can buy some pills from?”. Ştiţi de ce au devenit aşa stricţi sârbii de data asta? Pentru că era prea mult deja.

Iar ziarul consideră că i s-a făcut o nedreptate, ce patriotismu’ meu local. Cum, dom’le, să mă verifici de droguri, că doar am acreditare de ziarist.

E exact situaţia cu copiatul la bac. “Am picat bacul pentru că profii nu au fost toleranţi şi ne-au dat afară dacă am copiat”. La fel şi aici. “Am riscat dosar penal pentru că poliţiştii nu au fost toleranţi şi ne-au arestat când ne-au prins cu droguri”. “Ce nesimţiţi, mi-au ridicat maşina pentru că am parcat pe interzis”. Săracul de tine, cum ştii tu singur să fii persecutat de organele legii.

6 thoughts on “Inadmisibil, domnule!

 1. Da-ti-as vreo cateva like-uri pentru CEL PUTIN ultimul paragraf! M-am speriat c-as fi singurul, ‘tu-le muma lor de oropsiti!

 2. Din perspectiva cuiva care tocmai a dat bacul si i s’a parut f normal si corect sa promoveze doar 44% , zic ca nu e acelasi lucru.

  Daca sarbii vor ca festivalul lor sa fie vreodata in rand cu marile lui omoloage europene trebuie sa adopte o politica mai toleranta vizavi de aceste mici chestii care fac viata mai roz. Oricat de conservator ai fi, festival fara droage e ca caru’ fara boi.

 3. @drugs.bunny: politica asta tolerantă a existat şi va exista în continuare, doar că poliţia sârbă a transmis un mesaj: o faci pe curu’ tău, că e ilegal. A reamintit ilegalitatea drogurilor, dacă vrei. Cât despre EXIT ca fiind în rând cu omoloagele, doresc să-ţi aduc la cunoştinţă că EXIT-ul a fost declarat, în 2007, “best european festival”. Numa’ zic.

  Cât despre bac, vorbeam de copiat, nu de promovat. Era vorba că atât cei de la bac au considerat ANORMAL să fie pedepsiţi când au fost prinşi cu fiţuica, cât şi oamenii ăştia consideră ANORMAL să fie pedepsiţi când au fost prinşi cu iarbă.

 4. Oamenii de genul, trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca(virgula): “Casa de copii nu e acasa!”.
  >>> “…a parcat pe loc nepermis, care s-a soldat cu amendă de 35 de euro…” – pai scuza`ma dar suma e rezon !
  >>> “Critiul muzical Zoltan Varga” – asta mi-a placut cel mai mult !

 5. dom’le, hîc, pe mine m-au prins cu aaalcolmie nu’ş cît la mie şi după ce-am suffflat în fiolă, mi-au suflat permisul. Ce oameni, ‘tu-le groapa-n cur. Nu puteau să fie şi ei mai iiindulgenţi că doar veneam de la o nuntă. Hîc. Ce aaalcolmia mea!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.