Ce toamnă de căcat

Cel puţin în Timişoara, toamna asta a durat fix două zile, la sfârşitul lui septembrie. În momentul de faţă e jumătatea lui octombrie, e aproape ora prânzului şi afară e un grad sub 0.

Urăsc iarna.

În afară de prima zăpadă şi de sărbători, când simt “magia” la modul sincer (sunt om sensibil, familist, iertaţi-mă), urăsc iarna cu tot sufletul meu. Până în măduva oaselor mele degerânde. Nu mi-ar displăcea aşa tare iarna dacă ar fi, să zicem, peste 10 grade. Dar urăsc din tot sufletul să mă îmbrac cu zece şube, chiloţi de blană, izmene cu glugă şi trei perechi de ciorapi doar ca să mă pot duce să cumpăr oţet. Şi să-mi fie, în continuare, frig.

Sau să trebuiască să-mi aşez curul într-o maşină care a stat jumătate de oră în zăpadă, aşteptând să se încălzească motorul. Iar când se încălzeşte, în sfârşit, în maşină, să ajung la destinaţie şi să trebuiască să cobor din ea. Că aşa-i în oraşele mici, în 30 de minute ajungi oriunde. Sau să trebuiască să îmi lipesc membrele de calorifer, să îmi mai dezgheţe puţin – că aşa-s eu, mai friguros în extremităţi.

Anul ăsta, însă, e exagerat. În alţi ani, în octombrie mergeam la grătare şi la piscină. Acum doi ani eram la Viena. A fost frig, dar frig de peste 15 grade. Abia în noiembrie se răcea vremea cât să trebuiască scoasă geaca groasă de la naftalină.

Oare, dacă vine îngheţul subit, copacii care încă n-au apucat să se usuce vor rămâne îngheţaţi verde până la primăvară? Şi oare primăvara va începe în mai, va dura două zile, după care mergem direct să salvăm Vama?

10 thoughts on “Ce toamnă de căcat

  1. URASCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCIARNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  2. Te inteleg perfect. Asta nu mai toamna nu e. Si daca stau bine sa ma gandesc, anul asta nici primavara nu am prea avut. Urat. Vreau sa imi cada frunzele ruginite in crestet cand ma plimb prin parc in tricou si jacheta. Aia e toamna. Nu cand nu am vreme sa studiez frunzele ca imi clantane dintii cu shuba pe mine, in octombrie :|

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.