Burtoii vechi şi noi

Îmi explica ieri gagica cum că, uitându-se la poze pe vremea părinţilor ei, nu vedea bărbaţi cu burtă, toţi fiind “supli şi zvelţi”, vorba ei. Bineînţeles că toată discuţia asta a pornit de la burtoiul meu burtica mea, care chit că scade, nu scade atât de repede pe cum ar vrea *ahem* unii *ahem*. Şi bineînţeles că are dreptate, că dacă stau bine să mă gândesc, nici în pozele părinţilor mei nu am văzut bărbaţi tineri, graşi sau grăsuţi.

Problema e că s-au schimbat vremurile, iar burţile noastre au evoluat conform acestora. Distracţia s-a transformat, din mers la munte cu chitara sau bătut străzile, în statul pe fese în faţa unui monitor. Transportul s-a transformat din fugitul după un troleibuz în condus chiar până la nonstopul de la colţ. Mâncarea s-a transformat din statul cu orele la coadă pentru două ouă (mouă) în dilema alegerii între KFC, McDonalds, Pizza Hut, Spring Time, Burger King, şaorma de la Dristor, de la Mâini Murdare, de la Ţiţa Hepatita, de la Ţigani, pizza de la Cora, de la Dopo Poco, de la San Marzano şi înţelegeţi voi unde bat. De la serviciu în trei ture în fabrici şi uzine s-a ajuns la joburi de birou prin multinaţionale. Toate astea, sunt sigur, au contribuit la mărirea dimensiunilor podoabei toracice a unei întregi generaţii de băieţi bine.

Ştiu, nu e o scuză, că doar am putea face ceva în privinţa asta, însă timpul se împarte altfel, factorii sunt alţii şi poate nici voinţa nu mai e cea de altădată. Eu vreau doar să vă mulţumesc, doamnelor şi domnişoarelor, în numele tuturor bărbaţilor burtoşi din lume, pentru că încă ne mai iubiţi chiar şi burtoşi şi, mai ales, că nu vă luaţi după noi :)

10 thoughts on “Burtoii vechi şi noi

  1. Pai la cata bere, cate portii de cartofi prajiti, omlete si alte mancaruri nesanatoase am investit in burtica mea acuma s-o dau jos? Nici gand.

  2. Problemele din cauzaancatului nesanatos vin mai tarziu. Daca ar fi numai faza ca facem burta ar fi minunat. Asta o spun din propria experienta. Asa ca incercati sa mancati mai putin si sanatos si nu o sa va para rau niciodata.

  3. Eh, stii ca s-a dovedit stiintific ca femeile sunt atrase de cei rotunzi datorita faptului ca la nivel de sistem nervos central barbatul acela e perceput asemeni unui bebelus si astfel apare instinctul matern :))

    Chiar asa am citit mai demult.

  4. Ne-ai dat o noua “arma” in lupta de zi cu zi, fapt pentru care CBPB (Clubul Barbatilor cu un Pic de Burta) iti multumeste din inima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.