Braşovul poate!

Citesc în presă că Braşovul nu mai are câini comunitari, pentru că în ultimii 10 ani, în linişte, autorităţile i-au prins, i-au exportat şi i-au eutanasiat. Vreo 40.000. Şi au dat o lege prin care orice proprietar de câine care nu şi-l sterilizează trebuie să plătească 300 lei anual (sursa).

Bineînţeles, pentru că “săracii câini”, unele publicaţii titrează “40.000 de câini comunitari, ucişi la Braşov”, ataşând articolului şi o imagine cu un căţel trist şi adorabil. Şi, bineînţeles, opinia publică plictisită plânge şi plânge după bieţii căţei, “criminalilor”, fără să realizeze, însă, că în ultimii 10 ani nici nu şi-a mai pus vreodată problema câinilor vagabonzi – pentru că era rezolvată în linişte, oamenii putându-şi trăi în continuare vieţile, uitând de probleme triviale ca maidanezii.

Întrebarea mea e: cum facem treaba asta şi în Timişoara?

5 thoughts on “Braşovul poate!

  1. cu asta clar nu sunt de acord 40.000 de câini comunitari, ucişi la Braşov”, dar cu amenda de 3000 de lei pentru nesterilizarea animalelor de companie sunt de acord.

  2. @victor, daca ti-ar musca copilul, n-ai mai zice asta. Nu am vazut un singur sustinator al maidanezilor care sa priceapa ca un caine vagabond si flamand e ceva mai periculos decat o vrabie sau o pisica. La mine in zona de exemplu haita locala de caini a sfasiat aproape toate pisicile (peste 10) si LE-AU MANCAT. Ti se pare normal ca asa ceva sa se intample pe strazile unei tari care se tine civilizata si membra UE ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.